Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door riavdstoop om 21:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door isabella55 om 21:31
_
Isabella55 Online

Door riavdstoop om 21:30
_
Riavdstoop Online

Door paulP om 21:29
_
PaulP Online

Door eliza10 om 21:29
_
Eliza10 Online

Door Wibootje om 21:29
_
Wibootje Online

Door tulpmans om 21:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 21:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Briouats met gamba's in chermoula


briouats met gamba

Weer zo'n lekkere variatie in de lange rij van "briouat"-gerechten; dit maal met gamba's, gemarineerd in "chermoula".

Dit heb je nodig:

20 gepelde gamba's;
1 pakje filodeegvellen of loempiavellen.

Ingredienten voor de chermoula:
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
zout en peper naar smaak;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 eetlepel gemalen komijn;
2 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom alle ingredienten voor de chermoula.
Voeg er de gepelde gamba's aan toe en schep alles goed om.
Laat ongeveer 1 uur marineren.

Neem een vel filodeeg of een vel loempiadeeg, schep er 1 gamba met wat van de chermoula op en vorm er driehoekige of opgerolde "briouats"van.
Plak ze dicht met wat melk of losgeklopt ei.

Bak de briouats in de hete olie goudbruin en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze heet met daarbij een lekkere saus naar keuze en/of een groene salade.





Geplaatst op 29 december 2008 20:42 en 9795 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 jul 2011 12:30
lekkerrrr!!! :grin:

Gast  27 jun 2012 13:10
Moeten de gambas met de marinade niet eerst gebakken worden in een pan voordat je ze oprolt in de loempiavellen??
_





_
Gast  14 nov 2012 12:03
Is het mogelijk om deze in te vriezen? Wil ze een keer gaan maken en wat over is invriezen.


Amber  
14 nov 2012 13:16
Ja hoor, maar je moet ze dan wél invriezen vóórdat je ze gaat bakken.
_





_
Gast  09 jul 2013 22:25
verukelijk