Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 21:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door redone om 21:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door john196363 om 21:11
_
John196363 Online

Door nandes57 om 21:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door redone om 21:10
_
Redone Online

Door l.rozewater om 21:10
_
L.rozewater Online

Door theresiaverschraegen om 21:10
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door theresiaverschraegen om 21:09
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd





_

Andere artikelen



Pittige aubergine met yoghurt dip


pittige aubergine met yoghurt dip

Een heerlijk pittig en gezond vegetarisch gerecht op basis van geroosterde aubergines op smaak gemaakt met volle yoghurt en pikante harissa.....

Dit heb je nodig:

2 middelgrote aubergines;
100 ml. volle yoghurt;
2 eetlepels olijfolie extra vergine;
2 tenen knoflook, zeer fijngehakt;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse mint;
1 koffielepel harissa (Noord-Afrikaanse "sambal");
1 koffielepel citroensap;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
zout naar smaak.

Verwarm de oven voor.

Bedek een bakplaat met aluminiumfolie.
Prik de aubergines rondom in met een scherp mesje of met een vork.
Leg de aubergines op de bakplaat en zet die in de oven.
Laat de aubergines bakken tot het velletje loslaat en draai ze dan om.
Doe hetzelfde met de andere zijde van de aubergines en laat ze zolang bakken (15-20 minuten) totdat de aubergines zacht zijn.

Laat de aubergines afkoelen en haal het vel er af.
Laat uitlekken in een vergiet, snijd ze daarin grof met de punt van een scherp mes zodat de aubergines zoveel mogelijk vocht kwijtraken.

Doe de auberginemassa in een kom en vermeng dat met de olijfolie, de harissa (naar smaak) en de yoghurt en meng alles goed.
Doe er de rest van de ingrediënten bij en roer goed door.
Proef of de smaak goed is en voeg evt. extra zout toe.

Schep de auberginedip op een mooie schotel, bedek met plasticfolie en zet zolang in de koelkast tot het goed gekoeld is.

Je kunt de auberginedip eten met Marokkaans brood of met lekker knapperig stokbrood.







Geplaatst op 09 januari 2009 19:45 en 9433 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.