Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 21:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online

Door elvira om 21:42
_
Elvira Online

Door fraagis om 21:41
_
Fraagis Online

Door bellahelena om 21:41
_
Prikbordbericht aangepast

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chocoladediamanten


Chocoladediamanten

Een overheerlijk en tamelijk eenvoudig te maken koekje...

Dit heb je nodig:

385 gram bloem;
35 gram cacaopoeder;
een mespuntje kaneelpoeder (of cardamom);
een mespunt zout;
285 gram zachte roomboter;
125 gram suiker;
1/2 koffielepeltje vanille-essence;
1 groot eigeel;
bruine rietsuiker (of anders gewone kristalsuiker) om te rollen.

Zo maak je het:

Zeef de bloem samen met de cacaopoeder en het kaneelpoeder (cardamompoeder) en het zout boven een kom.

Mix in een andere kom de roomboter romig met de suiker en de vanille-essence.
Zet deeghaken op de mixer (of een hulpstuk voor deeg in de keukenmachine) en voeg beetje bij beetje het bloem/cacao/kaneel en zout-mengsel aan het roombotermengsel toe.
Mix niet al te lang door maar wel tot je een samenhangend deeg krijgt.
Je kunt e.e.a. ook met je handen doen want het mooiste resultaat krijg je als het deeg niet al te veel bewerkt wordt.

Deel het deeg in tweeën, maak er ballen van, verpak die in plasticfolie en leg ze 30 minuten in de koelkast.

Haal de ballen deeg dan weer uit de koelkast en maak van elke bal een rol van ongeveer 4 cm. doorsnede.

Verpak de twee rollen weer in plasticfolie en leg ze tenminste 2 uur, of nog beter een hele nacht, in de koelkast. (je kunt, als je dat wilt, het deeg op deze manier minstens 1 maand bewaren).

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Beleg een bakplaat of twee bakplaten met bakpapier.

Klop het eigeel los op een schoteltje.
Strooi flink wat bruine rietsuiker (of kristalsuiker) op een vel bakpapier.

Haal de rollen deeg uit de koelkast, verwijder het plasticfolie en besmeer elke rol rondom met het losgeklopte eigeel.
Rol elke rol vervolgens, licht drukkend, door de (riet-)suiker.

Snijd met een zeer scherp mes "plakken" van 1 1/2 cm dik van de besuikerde rollen en leg deze met enige afstand van elkaar op de bakplaat.
Laat de koekjes ongeveer 18 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Gebruik je nu twee bakplaten, zorg dan dat je ze in het midden van de baktijd omwisselt (de bovenste bakplaat naar beneden en de onderste bakplaat naar boven in de oven).

Laat de koekjes afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten koekblik.
Lekker als onderdeel van een Marokkaanse mintthee- of koffiepresentatie.









Geplaatst op 09 januari 2009 20:53 en 6619 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Mirma  
14 jan 2009 23:26
dat klinkt overheerlijk overmorgen ko mt farida mijn vriendin met van die heerlijke driehoekjes met kip in voor mijn gezondheid te vieren en dan maakt ze ook pannekoekjes maar ook hier al dat lekkers mogen leren kennen is een kado liefs

Amber  
14 jan 2009 23:37
Hallo Mirma,

Bedankt voor je leuke en lieve reactie hier op mijn weblog.
Die driehoekjes (= briouats) met kip vind ik ook zo heerlijk.....
Maakt Farida van die pannenkoekjes met al die gaatjes of andere?
Ik wens jou én Farida natuurlijk overmorgen een hele gezellige dag met veel lekkers om van te genieten.....
groetjes en liefs,
AMBER
_





_
Mirma  
15 jan 2009 00:28
zonder gaatjes en met een beetje ijscreme op tot volgende keer dikke kus

Gast  11 aug 2010 16:10
lekker hoor
_