Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door theDon om 22:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door theDon om 22:12
_
TheDon Online

Door jannie1944 om 22:09
_
Jannie1944 Online

Door Anneke123 om 22:09
_
Anneke123 Online

Door HansvanDeventer om 22:08
_
HansvanDeventer Online

Door Anna J om 22:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 22:05
_
Tteun Online

Door Nw.Geintje om 22:02
_
Nw.Geintje Online





_

Andere artikelen



Abrikozen/notenbrood


Abrikozen-notenbrood

Is het een brood of is het een cake? Maak 'm zelf en je weet 't......heerlijk is-ie in ieder geval wél.....

Dit heb je nodig:

235 gram bloem;
75 gram roggemeel;
1 1/2 koffielepeltje bakpoeder;
1/2 koffielepeltje dubbel koolzure soda (zuiveringszout, te koop bij de drogist);
mespunt zout;
1 eetlepel citroenrasp;
60 gram walnoten, licht gegrilld in een anti-aanbakpan en dan grof gehakt;
1 eetlepel geconfijte gember, grof gehakt;
12 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden;
1 eetlepel zonnebloempitjes (gepeld natuurlijk);
2 grote eieren;
185 gram bruine suiker;
90 gram gesmolten roomboter;
125 ml. volle melk.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Beboter een rechthoekige bakvorm van 23 cm lang en 13 cm breed en bepoeder met bloem.

Vermeng in een kom de bloem, het roggemeel, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda, het zout, de citroenrasp, de gehakte gember, de stukjes abrikoos en de gehakte noten met elkaar.

Mix in een andere kom de eieren, de gesmolten boter, de bruine suiker en de melk tot een gladde massa.

Voeg er in drie keer de massa uit de eerste kom aan toe en vermeng alles goed maar niet té stevig.

Doe het deeg in de ingevette en bebloemde bakvorm en maak de bovenkant glad met een vochtige houten lepel.
Versier eventueel met een paar achtergehouden walnoten.

Bak het abrikozen-notenbrood ongeveer 55-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Als een er in gestoken satéprikker er droog uitkomt dan is het gaar.
Laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je het brood eruit haalt.
Laat verder geheel afkoelen op een rooster.









Geplaatst op 09 januari 2009 22:07 en 4028 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.