Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door JanenGerda48 om 21:43
_
JanenGerda48 Online

Door JanRutgers om 21:41
_
JanRutgers Online

Door SiebevanderBij om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door nick17 om 21:36
_
Nick17 Online

Door SiebevanderBij om 21:36
_
SiebevanderBij Online

Door fiederelsje om 21:36
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



2-Olijven-cake



Dit heb je nodig:

180 gram roggemeel;
1
zakje gist;
3 eieren;
150 gram geraspte gruyere-kaas;
10 cl. olijfolie;
10 cl. melk of creme fraiche;
100 gram champignons (je kunt die ook vervangen door 100 gram tonijn uit blik, stukjes kip- of kalkoenfilet, etc.) ;
100 gram groene ontpitte olijven;
100 gram zwarte olijven;
1 mespunt zout;
zwarte peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng in een kom het roggemeel met de gist.
Mix in een andere kom de eieren met de melk of de creme fraiche en de olijfolie en voeg daar peper en zout naar smaak aan toe.
Voeg het eiermengsel vervolgens toe aan het roggemeel/gist-mengsel en vermeng alles goed.
Voeg er de in kleine plakjes gesneden chamignons (of tonijn, of kip/kalkoenfilet) aan toe en dan de in plakjes gesneden olijven en de geraspte gruyerekaas.
Vermeng alles goed tot een samenhangend deeg.
Beboter een cakevorm en bestuif die met bloem.
Doe er het deeg in en bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat goed afkoelen alvorens de cake in plakken te snijden.



Geplaatst op 27 juni 2007 12:30 en 5037 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  30 aug 2011 13:53
Beste Amber,
Heb gister jouw olijvencake gemaakt, heeeeerlijk. Ik had het gemaakt met kipfilet en tomatentapenade als extra vulling. De cake samen met jouw courgette/kikkererwtensoep was een heerlijke avondmaaltijd.
Altijd wanneer ik niet weet wat te koken/eten biedt jouw site uitkomst. En werkelijk iedere keer, wat ik ook kies, is het eten heerlijk. Dank je wel.
Groeten van
Ilonka

Amber  
31 aug 2011 13:05
Hallo Ilonka,

Fijn dat de gerechten je goed zijn bevallen en graag gedaan.....

groetjes,
AMBER
_