Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marc om 13:29
_
Nieuw Weblog gastenboek bericht geplaatst

Door SiebevanderBij om 13:28
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 13:28
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 13:25
_
Shyne Online

Door rikiek om 13:23
_
Rikiek Online

Door SiebevanderBij om 13:22
_
SiebevanderBij Online

Door RichardW om 13:17
_
RichardW Online

Door joke om 13:16
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Lamstagine met artisjokken en tuinbonen



Dit heb je nodig:

1 ½ kilo lamsschouder zonder been;
12 pittige artisjokken;
1 kilo verse tuinbonen;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel;
een paar draadjes saffraan;
20 cl. olie;
2 ingemaakte citroenen;
100 gram rozijnen;
24 olijven;
2 citroenen;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Dop de tuinbonen.
Pel en pers de knoflook.
Snijdt het vlees in stukken van 3 cm en bewaar ze in de koelkast.
Pers de 2 citroenen uit.
Snijd de stengels van de artisjokken af en haal er de hardste schillen van af en de punten en was ze.
Snijd de ingemaakte citroenen in tweeen.
Gooi de verse tuinbonen 20 seconden in kokend water met zout.
Schep ze dan in een bak ijskoud water.
Laat ze uiutlekken en haal er dan de velletjes van af.
Zet ze apart.
Blancheer de artisjokken 5 minuten in kokend water met citroensap.
Laat ze afkoelen in koud water.
Zet ze apart.
Doe in een tagine (of een ovenschaal) het vlees, de geraspte gemberwortel, de saffraan, de geperste knoflook en de olie.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer alles voorzichtig om met een houten lepel.
Plaats het deksel op de tagine (of dek de ovenschotel af met aluminiumfolie) en zet die ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.
Roer de inhoud van de tagine af en toe om en voeg wat water toe als dat nodig is.
Doe er 10 minuten voor het einde van de kooktijd de geblancheerde artisjokken, de tuinbonen, de ingemaakte citroenen, de olijven en de rozijnen bij en laat goed heet worden.
Dien meteen op met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades.



Geplaatst op 27 juni 2007 12:41 en 2379 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.