Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Wibootje om 23:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door greet88c42 om 23:04
_
Greet88c42 Online

Door Wibootje om 23:04
_
Wibootje Online

Door LadyLely om 22:57
_
LadyLely Online

Door nandes57 om 22:54
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 22:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 22:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door bonusmalus om 22:50
_
Bonusmalus Online





_

Andere artikelen



Rundvleestajine met knolletjes en kikkererwten


tajine rundvlees met knolletjes en kikkererwten

Onderstaand een lekker tajinerecept.
Deze keer gekookt in een snelkookpan (je kunt het natuurlijk ook bereiden in een gewone kookpan of in een originele aardewerken tajine, maar dan zijn de opgegeven kooktijden natuurlijk wat langer) met rundvlees, knolletjes en kikkererwten.

Dit heb je nodig:

500 gram rundvlees;
500 gram gemengde knolletjes, rond en lang (zie foto 2);
250 gram kikkererwten, 's nachts geweekt en vervolgens de velletjes verwijderen;
1 ui;
1 knoflookteentje;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
zout en zwarte peper naar smaak;
5 eetlepels olijfolie;
5 dl. water.

Zo maak je het:

Schil, was en snijd de knolletjes in tweeën en houdt ze apart in een kom water.
Snijd het rundvlees in grove stukken en doe ze in de snel kookpan samen met de in plakjes gesneden ui, fijngehakte knoflook, specerijen, peterselie en koriander.
Overgiet met de olijfolie, roer door elkaar en breng aan de kook.
Laat 5-10 minuten al omscheppend aanfruiten.

Bedek dan met het water, doe het deksel op de snelkookpan, breng weer aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Voeg er dan de halve knolletjes en de kikkererwten aan toe, kijk of er nog genoeg vocht in de pan zit, doe het deksel weer op de pan en laat nogmaals 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

Dien op in een tajine of schep het vlees op een mooie schaal en bedek met de knolletjes en de kikkererwten.
Geef er stukken Marokkaans brood bij.

TIP: als je wilt kan je de knolletjes en de kikkererwten ook apart koken.
Daarna goed afgieten en voegen bij het vlees in de snelkookpan als het vlees al bijna gaar is.
Schep alles dan goed om zodat de smaken zich goed vermengen.




knolletjes



Geplaatst op 14 februari 2009 00:40 en 5846 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.