Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marc om 07:53
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Keesvi om 07:52
_
Keesvi Online

Door IneAM om 07:51
_
IneAM Online

Door 50plusser.nl om 07:50
_
50plusser.nl Online

Door Annelies1 om 07:49
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door ThirzaR om 07:49
_
ThirzaR Online

Door Nita123 om 07:49
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Nita123 om 07:49
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Rijst/vermicelli met doperwtjes/worteltjes en komijn


Rijstvermicelli met gekruide doperwtjes/worteltjes

Tja, wel een hele mond vol voor de naam van een gerecht, maar de naam van dit gerecht zegt alles over de inhoud van dit lekkere, kruidige bijgerecht.

Dit heb je nodig:

200 gram vermicelli;
100 gram basmatirijst;
3 à 4 worteltjes, in kleine stukjes gesneden;
250 gram diepvries doperwtjes;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander (klik onder dit artikel voor de link over verse koriander);
zout naar smaak;
1 koffielepel gemalen komijn;
olijfolie;
25 gram roomboter.

Zo maak je het:

Stoom (of kook) de doperwtjes samen met de stukjes wortel gaar.

Smelt in een pan de roomboter en roer daar de ongekookte vermicelli doorheen.
Doe de rijst er bij en genoeg water en wat zout om de rijst gaar te koken.
Giet af als alles gaar is.

Doe de gare doperwtjes en worteltjes in een pan en giet er een scheutje olijfolie bij.
Voeg er dan de fijngehakte koriander en de gemalen komijn bij en roer alles om.

Dien de rijst/vermicelli op met eroverheen het gekruide groentenmengsel of schep het groentenmengsel voorzichtig door de rijst/vermicelli heen.

Geef dit bijgerecht bij vlees, vis, etc.......





Artikel links


Geplaatst op 04 maart 2009 14:50 en 4770 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  04 mrt 2013 18:02
Ga dit zo maken wish me Luck

Amber  
05 mrt 2013 13:24
Succes dan er mee.... :grin:
_





_
Gast  09 mrt 2013 20:01
Hoi beetje late reactie het was lekker hoor maar moest wel veel water r bij doen t werd risotto- achtig

Amber  
11 mrt 2013 13:34
Ik begrijp niet goed waarom er veel water bij moest; na het koken van de rijst en de vermicelli moet je toch eerst alles goed afgieten?
Het is zeker geen risotto en het is een bijgerecht, geen hoofdgerecht.

groetjes,
AMBER
_