Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marc74 om 21:51
_
Marc74 Online

Door bellahelena om 21:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:49
_
NicolaasP Online

Door jjacqueline om 21:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online

Door elvira om 21:42
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



Briouats met gehakt en aubergines


briouats gehakt met aubergine

Er staan al heel veel verschillende "briouats"- recepten op dit weblog en onderstaand recept is weer een andere, lekkere, variatie daarvan.....
(briouats zijn een soort Noord-Afrikaanse loempia's)

Dit heb je nodig:

1 pak diepvries loempiavellen (of filodeeg);
250 gram gehakt (naar keuze rund-kalfs of lams);
zout en peper;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1 fijngehakte ui;
1 fijngehakte teen knoflook;
1 à 2 aubergines (ligt er aan hoe groot ze zijn);
olijfolie;
wat geraspte kaas;
harissa (noordafrikaanse sambal) naar smaak.

Zo maak je het:

Schil de aubergine(s) en snijd ze in kleine stukjes.
Stoom die gaar in een couscouspan of in een vergiet boven een pan kokend water.
Laat goed uitlekken.

Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui en de fijngehakte knoflook en voeg daar dan de gestoomde auberginestukjes, wat van de specerijen en de helft van de fijngehakte verse koriander aan toe.
Voeg iets zout en peper naar smaak toe.
Schep alles goed om en laat enkele minuten meebakken.

Doe ondertussen het gehakt in een kom en voeg daar een scheutje olijfolie, de rest van de specerijen en de rest van de verse fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak aan toe en meng alles goed door elkaar.

Bak het gehaktmengsel rul in een anti-aanbakpan zonder toevoeging van extra olie of boter.

Laat het gerulde gehaktmengsel afkoelen tot lauw en vermeng het met het auberginemengsel.
Schep er evt. naar smaak wat geraspte kaas en/of wat harissa (of sambal) doorheen.

Schep bergjes van het gehakt/auberginemengsel op de loempiavellen (of filodeegvellen) en vouw of rol er driehoekige of rolvormige briouats van.

Bak de briouats in hete (zonnenbloem-)olie goudbruin en krokant en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Geef er b.v. een lekkere salade bij en/of een smakelijke, pittige saus.....







Geplaatst op 04 maart 2009 15:22 en 7965 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 jan 2012 13:29
zit er vies uit maar het is zo heerlijk ik moet maar weer asn de slach voor een lekker aubergine broua :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: