Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ron1.1 om 11:03
_
Ron1.1 Online

Door Loezie om 11:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door GervanBeek om 11:03
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door jocowi om 11:03
_
Jocowi Online

Door GervanBeek om 11:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door inemaartje om 11:02
_
Inemaartje Online

Door GervanBeek om 11:01
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door GervanBeek om 11:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Briouats met gehakt en aubergines


briouats gehakt met aubergine

Er staan al heel veel verschillende "briouats"- recepten op dit weblog en onderstaand recept is weer een andere, lekkere, variatie daarvan.....
(briouats zijn een soort Noord-Afrikaanse loempia's)

Dit heb je nodig:

1 pak diepvries loempiavellen (of filodeeg);
250 gram gehakt (naar keuze rund-kalfs of lams);
zout en peper;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1 fijngehakte ui;
1 fijngehakte teen knoflook;
1 à 2 aubergines (ligt er aan hoe groot ze zijn);
olijfolie;
wat geraspte kaas;
harissa (noordafrikaanse sambal) naar smaak.

Zo maak je het:

Schil de aubergine(s) en snijd ze in kleine stukjes.
Stoom die gaar in een couscouspan of in een vergiet boven een pan kokend water.
Laat goed uitlekken.

Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui en de fijngehakte knoflook en voeg daar dan de gestoomde auberginestukjes, wat van de specerijen en de helft van de fijngehakte verse koriander aan toe.
Voeg iets zout en peper naar smaak toe.
Schep alles goed om en laat enkele minuten meebakken.

Doe ondertussen het gehakt in een kom en voeg daar een scheutje olijfolie, de rest van de specerijen en de rest van de verse fijngehakte koriander en zout en peper naar smaak aan toe en meng alles goed door elkaar.

Bak het gehaktmengsel rul in een anti-aanbakpan zonder toevoeging van extra olie of boter.

Laat het gerulde gehaktmengsel afkoelen tot lauw en vermeng het met het auberginemengsel.
Schep er evt. naar smaak wat geraspte kaas en/of wat harissa (of sambal) doorheen.

Schep bergjes van het gehakt/auberginemengsel op de loempiavellen (of filodeegvellen) en vouw of rol er driehoekige of rolvormige briouats van.

Bak de briouats in hete (zonnenbloem-)olie goudbruin en krokant en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Geef er b.v. een lekkere salade bij en/of een smakelijke, pittige saus.....







Geplaatst op 04 maart 2009 15:22 en 8209 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 jan 2012 13:29
zit er vies uit maar het is zo heerlijk ik moet maar weer asn de slach voor een lekker aubergine broua :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: