Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ajnijkamp om 12:10
_
Ajnijkamp Online

Door Wibootje om 12:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 12:06
_
Marc. Online

Door inemaartje om 11:57
_
Inemaartje Online

Door Geertje935 om 11:57
_
Geertje935 Online

Door moontje om 11:56
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 11:53
_
Loezie Online

Door Loezie om 11:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pinda/abrikozenjamkoekjes


Pinda/abrikozenjamkoekjes

Een lekker, ook weer erg eenvoudig te maken Marokkaans koekje.

Dit heb je nodig:

180 gram zachte roomboter;
80 gram kristalsuiker;
1 zakje vanillesuiker (of 1/2 koffielepel vanille-essence);
6 ei-gelen;
(roer de overgebleven eiwitten los in een diep bord);
1/2 koffielepel bakpoeder;
250 gram bloem;
3/4 potje abrikozenjam (neem de goedkoopste, zonder stukjes abrikoos);
4 eetlepels oranjebloesemwater (Marokkaanse/Turkse winkel);
grofgehakte pinda's zonder schilletjes.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Mix de roomboter crèmig met de suiker en voeg er de 6 ei-gelen en de vanillesuiker- of essence aan toe.
Mix alles goed door elkaar.
Roer er beetje bij beetje de bloem en het bakpoeder doorheen en roer tot een soepel deeg.

Maak balletjes van het deeg, doop ze één voor één in het losgeroerde eiwit en rol ze rondom door de grofgehakte pinda's.
Druk een diep kuiltje in het midden van elk balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in 15-20 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven.

Doe ondertussen de abrikozenjam in een pannetje en roer er met een garde het oranjebloesemwater doorheen.
Verhit het jammengsel op laag vuur en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen zodat het iets inkookt en dikker wordt.
Schep met een theelepeltje kleine bolletjes van het ingedikte abrikozenjammengsel in de kuiltjes van de pindakoekjes en laat afkoelen.
Zet elk gevuld koekje in een mooi papieren vormpje.







Geplaatst op 14 maart 2009 00:56 en 11228 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 aug 2010 23:27
:grin: Ik heb ze vanavond gemaakt, en ze waren heerlijk!!!!
De volgende x ga ik versillende noten gebruiken.
Thx voor het heerlijke recept.
morgen ga ik die chocolade balletjes met die cornflakes proberen

dikke pakkerd sophia


Gast  19 feb 2011 18:58
coooooooooooolllll
het eten vooral die koekjes zijn lekker
thanx daarvoor :grin:
_





_
Gast  04 mei 2011 15:28
LEKKKEEEEEEEEEEERR!!!

Gast  20 aug 2011 14:07
ziet er goed uit
_





_
Gast  20 aug 2011 14:09
ziet er lekker uit

Gast  10 sep 2011 14:06
heerlijkkkkk
_





_
Gast  15 aug 2012 23:55
Maakt het uit wat voor pinda's het zijn? Gezouten? Ongezouten?

Amber  
16 aug 2012 11:40
Ongezouten natuurlijk; het zijn zoete koekjes en geen hartige.....
_





_
Gast  16 aug 2012 16:09
En hoe lang blijven die koekjes goed? Ik wil namelijk morgen die koekjes maken voor suikerfeest maar ik weet niet of het zaterdag of zondag suikerfeest is. En als je die koekjes rolt en er een 'putje' in maakt, moet je het ook een beetje plat drukken?

Amber  
17 aug 2012 18:59
De koekjes blijven lang goed als je ze bewaart in een goed afgesloten koekdoos.
In het recept staat:Druk een diep kuiltje in het midden van elk balletje,
, dus.....
_





_
Gast  24 okt 2012 14:45
:D vandaag uitproberen