Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door tulpmans om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door riavdstoop om 21:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door isabella55 om 21:31
_
Isabella55 Online





_

Andere artikelen



Tajine van met gehakt gevulde courgettes


Tajine van met gehakt gevulde courgettes

Een lekkere groenten/vlees tajine, te bereiden in een tajine of in een (snelkook-)pan.....

Dit heb je nodig:

Ingredienten voor de courgettes en de gehaktvulling:
1 kilo courgettes (ongeveer 5 stuks), in lange stukken gesneden en uitgehold met een appelboor;
250 gram gehakt naar keuze;
zout en peper naar smaak;
1/2 bosje verse koriander (Marokkaanse of Turkse winkel);
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel gemalen paprika;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
4 eetlepels olijfolie.

Ingredienten voor de saus:
1 fijngehakte ui;
het in stukjes gesneden binnenste van de courgettes;
peper en zout naar smaak;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
3 fijngehakte teentjes knoflook;
(naar smaak 1 kop in 1 nacht in water geweekte kikkererwten, maar het hoeft niet);
olijfolie;
ongeveer 1 dl water.

Zo maak je het:

Maak de gevulde courgettes: snijd elke courgette in 2 of drie stukken, (haal wel eerst de "kontjes" er af) en schil ze gedeeltelijk zoals op de foto).
Haal het binnenste van de courgettes er uit met een appelboor.

Maak de gehaktvulling door alle ingredienten daarvoor met elkaar te vermengen: gehakt, specerijen, peper en zout, koriander en olijfolie.
Vul hiermee de uitgeholde courgettestukken,

Verhit een scheut olijfolie in de tajine of in de kookpan en fruit daarin de gehakte ui.
Voeg het in stukjes gesneden binnenste van de courgettes en de specerijen toe en wat peper en zout en fruit dat alles even mee.
Giet het water er bij, schep alles even om en voeg dan de gevulde courgettestukken toe.
Zet het deksel op de tajine en laat ongeveer 30-40 minuten zachtjes stoven.
In een snelkookpan duurt dat ongeveer 20 minuten.
Doe je alles in een gewone kookpan dan natuurlijk wat langer.

Dien dit gerecht kokendheet op in de tajine of schep op een mooie schaal met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.....




de gevulde courgettes voordat ze gekookt zijn



Geplaatst op 20 maart 2009 14:17 en 6212 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.