Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annaseb om 18:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Shyne om 18:27
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annaseb om 18:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door dagmar57 om 18:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:24
_
Annaseb Online

Door vriend55 om 18:23
_
Vriend55 Online

Door RobvanYoutek69 om 18:22
_
RobvanYoutek69 Online





_

Andere artikelen



Feqqas met rozijnen en amandelen


feqqas met rozijnen en amandelen

Feqqas zijn Marokkaanse biscuits.
Lekker krokant en in veel variaties te maken.
Onderstaand een variatie met rozijnen en amandelen.

Dit heb je nodig:

500 gram bloem;
3 eieren;
100 ml. zonnenbloemolie;
150 gram suiker;
150 gram grofgehakte bruine amandelen;
150 gram rozijnen;
2 á 3 eetlepels sesamzaadjes;
1 eetlepel anijszaadjes;
1 zakje bakpoeder;
1 eiwit (om mee te bestrijken);
1 koffielepel oploskoffiepoeder (om mee te bestrijken).

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de eieren met de suiker, het bakpoeder, de grofgehakte amandelen, de rozijnen, de zonnenbloemolie, de sesam- en anijszaadjes en vermeng dat alles met de hand tot een vloeibare massa.

Voeg beetje bij beetje de bloem toe en vermeng alles goed met elkaar.
Vorm een stevige bal van het deeg.
Vorm van die bal drie rollen deeg (zie foto 2).
Leg de rollen deeg op een met olie ingevette of met bakpapier belegde bakplaat.
Klop het eiwit los en vermeng dat met het lepeltje oploskoffiepoeder.
Bestrijk de rollen deeg met dit mengsel.
Bak de rollen deeg ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden halfgaar.

Haal de halfgebakken deegrollen uit de oven en snijd elke rol in plakken van 0,5 cm. breed en leg die plat op een andere met bakpapier belegde bakplaat. (zie foto 3 en 4).

Bak de aldus onstane feqqas nogmaals 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Keer ze halverwege de baktijd 1x om.

Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
Je kunt deze biscuits enkele weken bewaren in een goed afgesloten koektrommel.




Onder dit recept vind je verschillende andere variaties van Feqqas-recepten die op dit weblog staan:



feqqas foto2


feqqas foto3


feqqas foto4


Artikel links


Geplaatst op 21 maart 2009 19:43 en 12297 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 jul 2014 08:21
Kan je deze feqqas ook ongebakken snijden want ze gaan bij mij anders stuk

Amber  
27 jul 2014 12:43
Zou ik niet doen; eerst 15 minuten bakken en dan even laten afkoelen en in plakken snijden met een zeer scherp mes; niet gaan "zagen" want dan gaan ze kapot.
_





_
Gast  27 jul 2014 18:05
Klopt t dat de rollen in de oven een beetje open barsten?

Amber  
27 jul 2014 23:43
Bedoel je na de eerste keer bakken? Nee, kijk naar de tweede foto van het bakproces. Daar zie je dat ze niet zijn gebarsten.
Misschien staat de oven te hoog?
_





_
Gast  22 sep 2015 16:43
Moet je de rollen bestrijken met het mengsel van eiwit en koffiepoeder of hoeft t niet perse, want wil ze nu maken maar heb geen koffiepoeder in huis

Amber  
22 sep 2015 21:13
Als jij alleen eiwit wilt gebruiken, dan mag dat van mij.
_