Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door wilkie om 20:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door grejo om 20:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 20:07
_
Annemarie. Online

Door wilkie om 20:06
_
Wilkie Online

Door fiederelsje om 20:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marynote om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



"Snelle" ingelegde citroenen


Snelle ingelegde citroenen

Op mijn weblog staat natuurlijk ook een recept voor ingelegde citroenen; bijna een onmisbaar ingrediënt in tal van Marokkaanse (tajine-) gerechten.

Het originele recept kost echter wel wat tijd.
Je moet de ingelegde citroenen een tijdje laten "rusten" voordat je ze kunt gebruiken.
Soms willen we niet wachten en dan is onderstaande "snelle"versie misschien wel een uitkomst.
Het wijkt enigszins af van de traditionele methode, maar het resultaat is hetzelfde.....

Dit heb je nodig:

3 verse citroenen, goed schoongeboend;
3 eetlepels zout.

Snijd de boven- en onderkant van de citroenen af en snijd elke helft in 4 partjes.
Leg de partjes citroen met de gesneden kant op de snijplank en verwijder de witte harde delen.
Maak het vruchtvlees met een scherp mes los van de schil en bewaar het.
Doe de stukken schil in een pot.

Verwijder de pitten uit het vruchtvlees en doe het vruchtvlees in een keukenmachine.
Voeg het zout toe.
Maal het vruchtvlees met het zout tot een smeuiige massa.
Giet de citroenmassa bij de schillen in de pot zodat die helemaal bedekt zijn.

Zet de pot 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Haal de pot dan uit de magnetron en als de stoom ontsnapt dan doe je het deksel er meteen op.
Schud de pot en houd 'm ondersteboven zodat het sap overal in de pot komt.
Laat helemaal afkoelen en zet de pot op een donkere plaats.
Na 3 dagen zijn de citroenschillen klaar voor gebruik.
De vliezen zijn dan doorschijnend en de citroen zacht.

Bewaar na opening de pot in de koelkast.
Haal de schil die je nodig hebt voor de gerechten er uit maar laat het pulpachtige sap zitten.
Spoel de schil goed af en snijd ze in stukjes of reepjes al naar gelang het recept van het gerecht dat je er mee maakt.

Deze methode is voor 3 citroenen tegelijk.
Voor 2 citroenen heb je een pot nodig van 350 ml, voor meer citroenen is een grotere pot nodig.
Je kunt, als er nog plaats voor is, een scheutje olie op het oppervlak gieten voordat je de pot sluit.




Artikel links


Geplaatst op 23 maart 2009 12:47 en 16382 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
14 jun 2009 16:08
Lekker en fris idee Marguerite....bedankt daarvoor.

groetjes,
AMBER

Gast  07 feb 2015 15:00
Op het plaatje zie ik hele partjes in de pot zitten en niet alleen schillen met gemalen vruchtvlees. Hoe kan dat met dit recept?
_