Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Ries1950 om 22:00
_
Ries1 heeft zijn Gebruikersnaam veranderd in Ries1950

Door Ries1950 om 22:00
_
Profielgegevens aangepast

Door Briesje om 22:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:59
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Cassandra1 om 21:59
_
Cassandra1 Online

Door bellahelena om 21:59
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door LadyLely om 21:59
_
LadyLely Online

Door Briesje om 21:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van rundvlees met tuinbonen en doperwten


Tajine van rundvlees met tuinbonen en doperwten

Een lekkere tajine van botermals gestoofd rundvlees met daarbovenop (het liefst verse-) tuinbonen en doperwtjes in een kruidige saus....

Dit heb je nodig:

500 gram mals rundvlees;
400 gram gepelde verse tuinbonen (of diepvries tuinbonen);
300 gram vers gedopte doperwtjes (of diepvries doperwten);
1 ui;
1 teen knoflook;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
zout en peper naar smaak;
5 eetlepels olijfolie;
50 cl. water.

Zo maak je het:

Dop de verse tuinbonen en de verse doperwten.

Doe in een snelkookpan het in stukken gesneden vlees, de gesneden ui en de fijngehakte knoflook.
Voeg daar de olijfolie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte platte peterselie,de specerijen en peper en zout naar smaak aan toe en schep alles goed om.
Laat alles 5-10 minuten aanfruiten.
Bedek alles dan met het water, doe het deksel op de snelkookpan en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
(als je dit gerecht bereidt in een gewone kookpan of in een tajine dan duurt de kooktijd natuurlijk langer; laat dan zolang koken tot het vlees zacht is).

Voeg na 20 minuten koken de verse tuinbonen en de verse doperwtjes toe, doe het deksel weer op de pan en laat nog ongeveer 15 koken. (gebruik je diepvriestuinbonen en doperwten, voeg ze dan wat later bij het vlees in de pan).

Kijk na 15 minuten koken of de bouillon in de pan voldoende is; als er te veel vocht is laat het dan wat inkoken.

Dien het gerecht op op een mooie schaal of in een tajine met daarbij Marokkaans brood en salades....







Geplaatst op 10 april 2009 22:46 en 8989 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.