Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Kiptajine met groene olijven


kiptajine met groene olijven

Ik vind deze tajine persoonlijk één van de lekkerste die er bestaan, hoewel andere tajines natuurlijk ook niet te versmaden zijn.
Het is een klassieker......

Dit heb je nodig:

3 kippenbouten, elk in tweeën gesneden met het vel er aan;
250 gram groene olijven zonder pit;
1 ui, fijngehakt;
2 eetlepels Smen (ranzige Marokkaanse boter) óf roomboter óf zonnenbloemolie (kijk voor het recept van Smen onderaan dit recept);
4 takjes platte peterselie en 4 takjes verse koriander, samengebonden met een draadje garen tot een builtje;
1/2 citroen;
125 ml. water.

Voor de marinade van de kip:
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt;
1 mespuntje saffraanpoeder;
een flinke mespunt kaneelpoeder;
1/2 grofgehakte ui;
1 eetlepel olijfolie;
1/2 koffielepel (zee-)zout;
1/2 koffielepel (versgemalen-) zwarte peper.

Zo maak je het:

Doe één dag van te voren alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en draai tot je een soort "pasta" krijgt.
Smeer de stukken kippenbout in met deze marinadepasta en laat een hele nacht marineren (afgedekt in de koelkast).
Vergeet je nu de kip één nacht van tevoren te marineren dan kan dat ook wel op de dag van de bereiding, maar hoe langer de kip marineert, hoe lekkerder ze wordt...

Doe de kip (met de marinade)op de dag van bereiding samen met de smen (of de roomboter of de zonnenbloemolie) en de fijngehakte ui in een tajine of een kookpan.
Voeg er het water en het builtje peterselie/koriander aan toe en breng aan de kook.
Doe het deksel op de tajine of op de pan en laat ongeveer 35 minuten zachtjes stoven.
Niet vergeten af en toe te roeren zodat alle aroma's zich goed vermengen met de kip.

Spoel van tevoren de olijven af in een vergiet onder de kraan en voeg ze dan toe aan de kip.
Voeg wat water toe indien nodig.
Doe het deksel er weer op, breng aan de kook en laat nog 15 minuten op laag vuur zachtjes stoven.

Verwarm de oven vóór op 180 graden.
Haal het builtje kruiden uit de pan of tajine en schep de stukken kip met de saus en de olijven in een ovenschaal.
Zet de schaal kip in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten bakken zodat de kip een mooi goudbruin korstje krijgt.

Schep de stukken kip weer in de tajine of op een mooie schaal, schep de saus en de olijven er overheen.
Knijp er het sap van de halve citroen overheen en garneer met een beetje fijngehakte platte peterselie.

Dien op met warm Marokkaans brood en een lekkere salade.
















Artikel links


Geplaatst op 22 april 2009 11:35 en 13314 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 mrt 2013 03:29
Ik ga het morgen maken maar heb het wel vaker gemaakt! Zoooo, lekker alleen dacht ik dat je het vel van de kip moest halen?
:grin: :grin: :grin:

Amber  
23 mrt 2013 12:44
Dat mag ook hoor; gewoon doen naar je eigen smaak.

groetjes,
AMBER
_