Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door grejo om 20:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annemarie. om 20:07
_
Annemarie. Online

Door wilkie om 20:06
_
Wilkie Online

Door fiederelsje om 20:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marynote om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



SMEN (Marokkaanse gekruide en gerijpte boter)


Smen

Regelmatige bezoekers van mijn weblog zullen dit waarschijnlijk wel eens in mijn recepten zijn tegengekomen: SMEN....

Smen is een speciale, met kruiden vermengde gerijpte boter die vaak in Marokkaanse gerechten wordt gebruikt en dan vooral in couscous en tajines.
Je kunt smen ook heel goed gebruiken in rijstgerechten en het geeft een soort "kazige" smaak aan de gerechten.

Je kunt het kopen bij de Marokkaanse winkels, maar je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken (ik geef hier 2 verschillende recepten dus kies welke je het lekkerst lijkt):

1e Recept.

Dit heb je nodig:

1 kilo boter, op kamertemperatuur;
200 gram zeezout;
1/2 bosje verse thijm;
1/2 liter water.

Zo maak je het:

Breng het water aan de kook, voeg er het zout en de thijm aan toe.
Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel. Laat afkoelen.

Kneed het zoute thijmwater goed en langdurig door de boter totdat minstens de helft van het vocht opgenomen is.
Laat staan tot de volgende dag en kneed er dan de rest van het water doorheen.
Doe de Smen in een schone glazen (weck-)pot en bewaar op een koele plek.
In de koelkast kan je de Smen wel een jaar lang bewaren.

2e Recept.

Dit heb je nodig:

250 gram boter;
1 flinke eetlepel zout;
1/2 theelepel oregano.

Zo maak je het:

Vermeng alles goed met elkaar, doe in een schone glazen of aardewerken pot en sluit goed af.
Bewaar op een droge en koele plaats.

Simpel toch?





Geplaatst op 22 april 2009 12:37 en 13021 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 feb 2012 19:15
kun je smen ook gebruiken op brood als een soort kruiden boter

Amber  
29 feb 2012 20:35
Nee, dat zou ik niet doen......
_





_
Gast  24 jul 2014 12:29
Kun je de oregano ook weg laten?


Amber  
24 jul 2014 12:49
Dat zou ik ook niet doen; het geeft juist die specifieke smaak aan de smen.
Als je het wilt uitproberen zonder oregano (of verse thijm zoals in recept 1) dan kan je dat natuurlijk wel zelf uitproberen....
_





_
Gast  10 aug 2014 22:53