Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:50
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door ruudriekje om 09:49
_
Ruudriekje Online

Door Keesvi om 09:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Gevulde broodjes



Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
500 gram bloem;
2 eetlepels gist;
1 ei;
1 (Marokkaans) theeglas melk;
1 dessertlepel suiker;
50 gram roomboter;
een beetje zout;
olie.

Voor de vulling:
500 gram gehakt (rund-of lams);
1 rode paprika;
2 hardgekookte eieren;1
gehakte ui;
1 eetlepel gehakte platte peterselie;
zout,peper, paprikapoeder, gemalen komijn, gemberpoeder naar smaak.


Zo maak je het:

Doe de gezeefde bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe daarin de gist, het zout, de zachte boter, de suiker,het ei en de melk en voeg er zoveel lauw water aan toe om met alle ingredienten een soepel brooddeeg te maken.
Kneed het deeg flink met de handpalmen.
Maak er een bol van, bedek met een schone doek en laat enige tijd rusten.
Verdeel vervolgens het deeg in kleine bollen ter grootte van een broodje en smeer die in met wat olie.
Laat de bolletjes nog enige tijd rusten.

Bereid ondertussen de vulling:
Snijd de gewassen en van pitjes en witte delen ontdane paprika in hele kleine stukjes.
Pel de hardgekookte eieren en snijd alleen het eigeel in kleine stukjes.
Bak het gehakt rul en los in wat olie en voeg er de gehakte ui, de gehakte peterselie en de specerijen en het zout aan toe en fruit mee tot alles mooi bruin is.
Schep er vervolgens de paprikastukjes doorheen.

Maak een kuiltje in elk bolletje deeg, schep er twee lepels gehaktvulling en wat stukjes eigeel in en vouw het deeg zorgvuldig om de vulling heen weer dicht.
Leg de gevulde bolletjes op een met olie ingevette bakplaat, bedek met een doek en laat nog 15 minuten narijzen.
Bestrijk de bolletjes met losgeklopt eigeel en laat de gevulde broodjes bakken in een matig warme oven totdat ze mooi bruin zijn.




Geplaatst op 04 juli 2007 10:57 en 13863 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 aug 2010 16:08
Heb ze gemaakt en het was erg lekker, wel jammer dat ze de volgende dag erg droog waren.

Je heb veel mooie en lekkere recepten, bedankt voor het delen van al je heerlijke recepten.

Amber  
17 aug 2010 13:55
Graag gedaan en succes verder...

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 jun 2013 16:14
Waar is de melk gebleven? Bij ingredienten staat het, maar het komt niet meer voor in het verhaal ;)

Amber  
27 jun 2013 22:51
Sorry,mijn fout. Je voegt de melk toe aan het deeg wanneer je het water toevoegt.....ik heb het aangepast....
_





_
Gast  27 jul 2013 18:59
Hoi amber heb een vraagje wat voor gist moet het zijn ?


Amber  
27 jul 2013 20:21
Je hebt 2 eetlepels verse gist nodig of 7 gram gedroogde gistkorrels.
_





_
Gast  07 dec 2013 13:48
Hoi,
Hoeveel broodjes maak je hier ongeveer mee?
Groetjes

Amber  
07 dec 2013 14:56
Dat ligt er aan hoe groot je ze maakt; even uitproberen zou ik zeggen.....
_