Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:29
_
Prlwytzkofsky Online

Door tukker46 om 00:35
_
Tukker46 Online

Door Gribou---Greet om 00:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Gribou---Greet om 00:25
_
Gribou---Greet Online

Door Briesje om 00:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door TontenBrinke om 23:57
_
TontenBrinke Online

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Lamsvleesspiesjes



Dit heb je nodig:

1 kilo lamsbout zonder been;
1 gehakte ui;
1 bosje fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel olie;
1 dessertlepel gemalen komijn;
1 dessertlepel paprikapoeder;
1 dessertlepel gemberpoeder;
zout en zwarte peper naar smaak.


Zo maak je het:

Snijd het lamsvlees in blokjes.
Vermeng in een kom het vlees met de gehakte ui, de fijngehakte peterselie, de olie, de specerijen, het zout en de zwarte peper naar smaak.
Steek het vlees aan pennen.
Rooster het vlees aan beide kanten bruin en gaar op een houtkoolgrill.
Serveer met grote stukken Marokkaans brood en diverse salades.




Geplaatst op 04 juli 2007 11:21 en 3150 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Marionstibbe  
11 okt 2007 15:27

Het lijkt me heerlijk, maar alleen buiten?
Ik bedoel de houtskoolgrill kan toch niet binnen?

Amber  
02 nov 2007 13:53
Marions;

Gewoonlijk wordt dit gerecht veel en vaak op deze manier bereid in Marokko.....grillen op houtskool is daar n.l. heel erg populair en elk gezin heeft wel een houtkoolgrill in huis, al is het soms maar alleen een aardewerken pot met daarin een berg houtkool....
Als je in Marokko bent en ook in veel andere Noordafrikaanse en Arabische landen dan ruik je de geur van gegrilld vlees overal.
Je kunt b.v. in Marokko vlees halen bij de slager en dat dan meteen in een aangrenzende grillgelegenheid ter plekke laten grillen, er brood en salade bij bestellen en niet te vergeten een pot lekkere Marokkaanse mintthee en smullen maar......
Hier in Nederland is het natuurlijk niet altijd zulk mooi weer dus natuurlijk kan je deze spiesjes ook gewoon grillen binnenshuis op een electrische grill of onder de grill in de oven.Wel regelmatig omkeren dan...

groeten,
Amber
_