Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jannie1944 om 21:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door bellahelena om 21:40
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door jannie1944 om 21:38
_
Jannie1944 Online

Door Benneke om 21:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 21:37
_
Tteun Online

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst





_

Andere artikelen



Kipkerrie bricks


kipkerrie bricks

Zoals jullie misschien weten ben ik gék op bricks en briouats (Marokkaanse/Algerijnse/Tunesische soort loempia's) omdat je ze kunt vullen met heel veel verschillende vullingen, van hartig tot zoet en vooral ook omdat ze zo lekker krokant zijn....hier volgt een variant bricks met kip en kerrie: met een Indiaas tintje dus.....

Dit heb je nodig:

4 vellen brickdeeg (of filodeegvellen);
400 gram kipfilet;
2 fijngehakte chalotten;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 eetlepel roomboter;
2 eetlepels dikke crème fraîche;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en vermeng die met de gehakte chalotjes, zout en peper naar smaak en de kerriepoeder.

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak daarin het kipmengsel zachtjes gaar in 10-15 minuten.
Roer er dan de crème fraîche doorheen en laat nog even 3 minuten zachtjes meepruttelen.
Laat helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een vel brickdeeg of filodeeg en smeer het in met een kwastje gesmolten boter.
Leg in het midden van het deeg een lepel van het kipkerriemengsel en vouw het deeg dicht tot een soort vierkant pakketje.
Draai het pakketje om en knip de bovenkant met een schaar kruisvormig in. (zie foto 2)
Leg de gevulde bricks op een met bakpapier belegde bakplaat en zet die in de oven.
Bak de bricks in 15 minuten goudbruin en krokant.
Dien op met een salade en een lekkere saus naar keuze....




opengesneden bricks



Geplaatst op 13 mei 2009 20:02 en 10805 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Hamertjetik.1  
18 mei 2009 20:47
Hoi Amber, lekker weer een nieuwe variant, heb hem al gecopieerd naar mijn receptenmap. Een vraagje, waarom gebruik je roomboter, ik dacht dat alles in olijfolie altijd gebakken werd. Is brickdeeg hetzelfde als loempiadeeg en kun je dat ook in oven bakken of moet ik nu toch aan de filo? Wordt weer smullen dus. groetjes Tonny

Amber  
18 mei 2009 22:03
Hallo Tonny,

Het is niet verplicht om te bakken in olijfolie, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je het lekkerst vindt.
Ik vind dat het gebruik van roomboter een betere en fijnere smaak aan deze kip/kerrievulling geeft en liever geen olijfolie; olijfolie geeft toch een bepaalde uitgesproken smaak aan ingredienten en in dit recept is boter of zonnenbloemolie een betere optie.

Brickdeegvellen worden vaak gebruikt in de Noordafrikaanse keuken (Marokko/Algerije/Tunesië) en is daar, maar ook in landen als Frankrijk en België overal te koop; in Nederland ben ik het helaas nog niet tegengekomen maar ik heb aan mijn Jumbosupermarkt gevraagd of ze het niet in hun assortiment willen opnemen.
Ze zouden kijken wat ze voor me konden doen.....
Brickdeeg is iets sterker en steviger dan filodeeg en daarom wat gemakkelijker te verwerken; wij gebruiken bij gebrek er aan in de Nederlandse winkels dus filodeegvellen of loempiavellen.....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  19 nov 2010 00:35
kan je het ook bakken in olie of niet?

alvast bedankt

Amber  
19 nov 2010 18:35
Van mij mag je het bakken in iolie maar dan wordt het natuurlijk wél veel vetter.
Ik zou dan liever loempiavellen gebruiken en natuurlijk niet het deeg inknippen zoals bij de oven-versie.

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  01 aug 2011 15:10
nou ziet er lekker uit!!

Gast  01 aug 2011 15:10
nou ziet er lekker uit!!
_





_
Gast  03 jul 2012 13:28
lekker bricks

Gast  03 jul 2012 13:29
ziet er lekker uit
_





_
Gast  06 okt 2012 20:59
lekker