Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ricksteijvers om 05:10
_
Ricksteijvers is vandaag Jarig

Door Brugman om 05:10
_
Brugman is vandaag Jarig

Door henk494 om 05:09
_
Henk494 is vandaag Jarig

Door YosAlbanie om 05:09
_
YosAlbanie is vandaag Jarig

Door John5656 om 05:09
_
John5656 is vandaag Jarig

Door koos53 om 05:09
_
Koos53 is vandaag Jarig

Door cema om 05:09
_
Cema is vandaag Jarig

Door marion48 om 05:09
_
Marion48 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Courgette/fetataart met mint


Courgette/fetataart met mint

Hartige taarten of quiches zijn lekker als voorgerecht of zomaar tussendoor.
Dit is er één met courgettes en romige fetakaas, versierd met mint....

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:
150 gram bloem;
100 gram boter;
1 mespunt zout;
1 ei;
2 eetlepels gemengde (verse) kruiden.

Voor de vulling:
250 gram fetakaas;
3 courgettes;
3 uien;
1 bosje verse mint;
3 eieren;
2 eetlepels crème fraîche;
3 eetlepels olijfolie;
20 gram boter;
zout en zwarte peper (uit de molen).

Zo maak je het:

Vermeng voor het deeg de bloem met de boter, het ei, het zout en de fijngehakte verse kruiden (heb je geen verse gebruik dan gedroogde).
Kneed alles tot een soepel en samenhangend deeg, wikkel het deeg in plasticfolie en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Was de courgettes, snijd de uiteinden er af, snijd elke courgette in de lengte in vieren en snijd elk van die stukken in kleinere partjes van 3 cm (of kleiner als je wilt).
Verhit de olijfolie en de boter in een pan en fruit daarin de gehakte uien en de stukjes courgette goudbruin.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Was en hak de mintblaadjes zeer fijn maar bewaar een paar hele.
Klop de eieren los in een schaal en voeg daar de gehakte mint, de crème fraîche en de verkruimelde fetakaas aan toe.
Roer alles goed om.

Verhit de oven op 180 graden.
Vet een ronde bakvorm (26cm) in en bekleed die met het gekoelde tot 3 mm uitgerolde deeg.

Schep het courgettemengsel op de bodem van het deeg en verdeel het ei/feta/mint-mengsel overheen.

Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in 35-40 minuten goudbruin.
Versier met de achtergehouden mintblaadjes.
Dien lauwwarm op.










Geplaatst op 04 juni 2009 19:02 en 4843 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Mamarus  
06 jun 2009 20:55
Oooh dit ziet er lekker uit. Dit ga ik zeker maken!
Wat n heerlijke recepten allemaal, thanxxx

Amber  
07 jun 2009 14:25
Hallo Mamarus,

Bedankt voor je leuke reactie en ik wens je veel plezier met alle recepten hier.
groetjes,
AMBER
_