Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 16:27
_
Nieuw Weblog fotoboek aangemaakt

Door Tharisis om 16:27
_
Tharisis Online

Door fraagis om 16:24
_
Fraagis Online

Door Wibootje om 16:22
_
Wibootje Online

Door Engel57 om 16:19
_
Engel57 Online

Door Rob1949 om 16:17
_
Rob1949 Online

Door marc. om 16:15
_
Marc. Online

Door virgo om 16:14
_
Virgo Online





_

Andere artikelen



Ricottataart met abrikozen


ricottataart met abrikozen

Een lekkere frisse "kwarkachtige" taart met abrikozen.

Dit heb je nodig:

1 rol vers bladerdeeg uit de koeling (of een pakje diepvriesbladerdeeg);
1 blik abrikozen op sap (blik 400 gram);
250 gram ricotta;
3 eieren;
1 blikje gezoete gecondenseerde melk;
60 gram gemalen witte amandelen;
2 eetlepels bloem;
80 gram roomboter.

Zo maak je het:

Mix met een mixer de ricotta met de gecondenseerde melk en klop er de eieren één voor één doorheen.
Vermeng de bloem met de gemalen amandelen en mix dit mengsel door het ricotta/gecondenseerde melk/ei-mengsel.
Meng er de zachte roomboter doorheen.


Verwarm de oven op 160 graden.
Bekleed een ronde bakvorm met het uitgerolde deeg (samen met het bakpapier)of vet een bakvorm in en bekleed met de ontdooide plakjes bladerdeeg.
Schep de ricottavulling in de bakvorm en verdeel de goed uitgelekte abrikozenhelften (met de bolle kant naar boven) over de vulling van de taart.
Zet de taart dan in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40 minuten bakken.
Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Bestrooi met wat poedersuiker.





Geplaatst op 09 juni 2009 19:07 en 6967 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 dec 2010 17:00
wat zijn ricotta en welk bleeddeeg bedoel je van koopmans,of iets anders.

Amber  
26 dec 2010 17:48
Bladerdeeg is bladerdeeg en dat kan je zelf maken maar ook liggen er bij de supermarkt rollen bladerdeeg in de koeling.
Die kan je zó uitrollen en evt. bijsnijden tot wat je nodig hebt.
Je kunt ook pakjes met 10 vierkantje plakjes diepvriesbladerdeeg kopen (van Koopmans of eigen merk van de supermarkt) die je eerst moet ontdooien voor gebruik.
Ricotta kan je kopen bij de zuivelafdeling van de supermarkt; het is een soort zachte witte kaas/kwark en het zit in plastic potjes.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 jan 2011 22:15
Vandaag uitgeprobeerd en smaakt goed hoor! Je moet wel van zoooeeet houden, maar dat is hier geen probleem..