Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gevulde lamsvleeschorba (=bouillon) met runderballetjes


Lamsvleeschorba met rundergehaktballetjes

Een lekkere gevulde lamsvleesbouillon met 2 soorten vlees.....


Dit heb je nodig:

300-500 gram lamsvlees, in blokjes (mag iets vet zijn);
200 gram rundergehakt;
2 eetlepels olijfolie;
4 eetlepels tomatenpuree;
200 gram van een kleine pastasoort (b.v. "vogeltongetjes");
100-150 gram in één nacht geweekte kikkererwten;
1 bosje verse koriander;
een paar blaadjes verse mint;
het sap van 1/2 citroen;
peper en zout naar smaak;
evt. 1 bouillonblokje;
1/2 koffielepeltje saffraanpoeder;
1 pijpje kaneel + 1 koffielepel gemalen kaneel;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
water.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een kookpan en braad daar al omscheppend de blokjes lamsvlees in aan.
Voeg, als het vlees lekker bruin kleurt, de tomatenpuree, aangelengd in wat water en vermengd met de saffraan, het pijpjekaneel, 1/2 koffielepel kaneel en peper en zout naar smaak toe.

Roer alles goed door elkaar en doe er ook de geweekte en uitgelekte kikkererwten en de helft van de fijngehakte koriander erbij en laat alles al omscheppend even mee fruiten.

Voeg er dan 1 1/2 liter water aan toe en evt. het verkruimelde bouillonblokje.

Breng alles aan de kook, zet het vuur dan laag en laat zachtjes koken totdat de kikkererwten en het lamsvlees gaar zijn.

Voeg er de pasta al roerend aan toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Controleer de smaak van de soep en doe er evt. nog zout en peper bij als dat nodig mocht zijn.

Maak ondertussen de gehaktballetjes:
Vermeng het gehakt met 1/2 koffielepel kaneelpoeder, 1/2 koffielepel komijnpoeder, wat fijngehakte platte peterselie of verse koriander , de geraspte schil van 1/2 citroen en peper en zout naar smaak.
Draai kleine balletjes van het aangemaakte gehakt en bak die goudbruin in een beetje olie in een koekenpan.

Meng de balletjes gehakt door de soep of schep bij het opdienen een paar balletjes in elke soepkom.
Voeg vóór het opdienen van de chorba de rest van de fijngehakte koriander en de fijngehakte blaadjes verse mint toe.
Maak de soep af met het sap van de halve citroen.







Geplaatst op 09 juni 2009 20:19 en 3557 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.