Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door JanStoelwinder om 17:27
_
JanStoelwinder Online

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:27
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Anneke123 om 17:27
_
Anneke123 Online

Door Netty9 om 17:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door josane om 17:26
_
Josane Online





_

Andere artikelen



Gegrillde perziken met amandelen/frambozen en pistachenootjes


Gegrillde perziken met amandel/frambozen en pistachenootjes

Een lekker fris en fruitig nagerecht van perziken die je bedekt met amandelen, frambozen en pistachenootjes en die je dan even in de oven grillt.
Mmmmmmmmmm.....

Dit heb je nodig:

6 grote rijpe perziken;
300 gram frambozen;
150 gram ongezouten pistachenootjes;
150 gram amandelen;
30 gram roomboter;
60 gram poedersuiker;
evt. slagroom.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 150 graden.

Hak de amandelen en de pistachenootjes grof in een keukenmachine.

Was de perziken, snijd ze in tweeën en verwijder de pitten.

Plaats de perzikhelften met de bolle kant naar beneden in een vuurvaste schaal of in een bakblik.
Vul de holte van elke perzik met een schepje van het amandel/pistachemengsel en leg daar wat frambozen bovenop.
Leg daar weer wat van het amandel/pistachemengsel bovenop en op elk hoopje een klein klontje roomboter.
Bestrooi elke gevulde perzik met poedersuiker en zet de schaal/bakblik in de voorverwarmde oven.

Laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven.
Haal dan uit de oven en laat afkoelen tot lauw.
Versier evt. met een flinke dot slagroom.







Geplaatst op 11 juni 2009 16:57 en 4287 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 dec 2011 12:42
Eerste Kerstdag doen we al jaren een buffet. Iedreen maakt een gerecht passend bij het thema. Dit jaar: Árabische winter' (met een knipoog naar de Arabaische lente.. die nog lang geen zomer blijkt). Op zoek naar een toetje kwam ik dit heerlijk gerecht tegen. En het beviel fantastisch. Ik heb het geserveerd met kaneelijs en slagroom.. mmmm

grtrjs Hans Vos, Lelystad

Amber  
31 dec 2011 15:01
Klinkt goed Hans; fijn dat het een succes was.

groetjes,
AMBER
_