Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ajnijkamp om 12:10
_
Ajnijkamp Online

Door Wibootje om 12:06
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 12:06
_
Marc. Online

Door inemaartje om 11:57
_
Inemaartje Online

Door Geertje935 om 11:57
_
Geertje935 Online

Door moontje om 11:56
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 11:53
_
Loezie Online

Door Loezie om 11:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



"Loukoum"-truffels


Loukoumtruffels

Truffels kan je maken van een grote diversiteit aan ingrediënten; deze truffels hebben een Turks tintje, want ze worden gemaakt van "Loukoum", ook wel bekend als "Turks fruit".
Je kunt Turks Fruit kopen bij de Turkse winkels, maar ik heb ze ook al bij de ruim gesorteerde grote supermarkten zien liggen.
Alle reden dus om deze lekkernij ook eens uit te proberen.

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 20 truffels:
6 Loukoums met rozensmaak (of een andere smaak als je dat lekkerder vindt);
200 gram pure chocolade;
100 gram roomboter;
90 gram poedersuiker;
1 zakje vanillesuiker;
10 cl. dikke room;
1 eigeel;
50 gram cacaopoeder.

Versiering:
een paar rozenloukoums;
decoratieparels.

Zo maak je het:

Verwijder het fijne poeder dat rondom de Loukoum zit.
Snijd ze in kleine stukjes.

Hak de chocolade in stukken en laat die samen met de roomboter smelten "au bain marie" in een kom boven een pan kokend water of anders in de magnetron.
Klop de gesmolten chocolade en de gesmolten boter goed door elkaar.
Roer er de poedersuiker, de vanillesuiker en de dikke room doorheen.
Roer alles goed door elkaar zodat je een glad mengsel krijgt.
Klop daar het eigeel doorheen en roer er op het laatst de kleingesneden stukjes Loukoum doorheen.

Bedek de kom met plasticfolie en zet tenminste 12 uur in de koelkast totdat het mengsel stevig is geworden.

Strooi het cacapoeder op een plat bord.
Schep met een lepeltje kleine hoeveelheden van het mengsel en vorm er met je handen truffels van.
Rol de truffels door de cacaopoeder.

Plaats de truffels in een pyramide op een schaal en plaats die in de koelkast.

Haal 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, leg wat loukoums rondom de truffelpyramide en bestrooi met zilveren decoratie-suikerparels.





Geplaatst op 11 juni 2009 18:35 en 5240 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.