Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 07:58
_
Loezie Online

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door joop3232 om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door wimmie44 om 07:50
_
Wimmie44 Online

Door S.postma om 07:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met worteltjes


Kiptajine met worteltjes

Een zeer smakelijke en zeer eenvoudig te bereiden kiptajine...

Dit heb je nodig:

1 kip, in 8 stukken gesneden;
2 fijngehakte tenen knoflook;
2 fijngehakte uien;
2 mooie wortelen in plakjes gesneden;
2 rijpe tomaten, ontdaan van vel en vocht, fijngehakt;
1 bosje fijgehakte platte peterselie;
het sap van 1/2 citroen;
3 eetlepels olijfolie;
1 safraanpoedertje;
1/2 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
een flinke mespunt chilipeper;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine of in een kookpan.
Braad de kipstukken in 10 minuten aan op zacht vuur samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook en de plakjes wortel.
Regelmatig omscheppen.

Bestrooi met de saffraan, het gemberpoeder, het komijnpoeder, de chilipeper en het korianderpoeder.
Voeg ook peper en zout naar smaak toe en schep alles goed door elkaar.

Voeg de gehakte tomaat toe en zoveel water dat de kip voor 2/3 onder staat.
Breng weer aan de kook, zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven.

Begiet dan met het sap van 1/2 citroen, roer dat door de bouillon en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi het gerecht met de fijngehakte platte peterselie.

Schep de kip op een mooie schaal en schep de saus en de worteltjes er over en omheen en dien op met warm Marokkaans brood of schep porties kiptajine met worteltjes en saus op borden met daarbij rijst of pasta.






Geplaatst op 11 juni 2009 21:19 en 8312 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.