Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door blueslabel.nl om 21:49
_
Blueslabel.nl Online

Door Annelies1 om 21:47
_
Annelies1 Online

Door JanenGerda48 om 21:43
_
JanenGerda48 Online

Door JanRutgers om 21:41
_
JanRutgers Online

Door SiebevanderBij om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fiederelsje om 21:37
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door nick17 om 21:36
_
Nick17 Online

Door SiebevanderBij om 21:36
_
SiebevanderBij Online





_

Andere artikelen



Tajine van visballetjes in tomatensaus


Tajine van visballetjes in tomatensaus

Lekker en gezond; vis en de ontelbare gerechten die je er mee kunt maken....

Deze visballetjestajine kan je maken met elke witvissoort die je lekker vindt, zoals kabeljauw, wijting, heek, etc.....

Dit heb je nodig:

500 gram witvisfilets (naar keuze, zie boven);
4 geperste tenen knoflook;
4 geraspte trostomaten;
4 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
4 eetlepels rijst;
5 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel tomatenpuree;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 1/2 koffielepel paprikapoeder;
2 laurierblaadjes;
1 groene of rode spaanse peper;
een handje groene olijven;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de visfilets fijn in een keukenmachine samen met 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1 koffielepel paprikapoeder en zout naar smaak.

Vermeng het vismengsel met 2 geperste tenen knoflook, 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander, 2 eetlepels olijfolie en de rijst.
Maak kleine balletjes van het mengsel en houd apart.

Bedek de bodem van een tajine (of een kookpan als je geen tajine hebt) met de geraspte tomaat vermengd met 2 geperste tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en verse koriander, de tomatenpuree verdund met een klein beetje lauw water, 1/2 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel paprikapoeder, de laurierblaadjes, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.(af en toe omroeren)

Voeg er dan de visballetjes en de rode/groene spaanse peper aan toe, doe het deksel op de tajine (of de kookpan) en laat op zacht vuur zachtjes koken tot de visballetjes gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
Voeg enkele minuten vóór het einde van de kooktijd de groene olijven toe en warm ze mee.

Versier met dunne schijfjes (ingelegde) citroen en bestrooi met het restant van de fijngehakte platte peterselie en verse koriander.

Dien op met daarbij verschillende salades en vers Marokkaans (of Turks) brood.







Geplaatst op 07 september 2009 13:06 en 13095 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  28 feb 2011 16:26
hoi

Amber  
28 feb 2011 22:33
hallo......zeg 't eens.....

_





_
Gast  18 sep 2011 17:47
het is precies op zijn Marokkaans ... geen andere poespas erbij: Lekker!

Gast  04 dec 2011 14:02
Vraag: moet de rijst eerst gekookt worden?
_





_
Amber  
04 dec 2011 17:27
Nee, dat hoeft niet; de rijst wordt automatisch gaar met de rest van de ingrediënten.

groetjes,
AMBER

Gast  07 jan 2012 01:59
Hallo amber,

voor hoeveel personen is dit?


_





_
Amber  
08 jan 2012 22:14
4 ongeveer (ligt er aan of het grote of kleine eters zijn).


Gast  09 apr 2013 09:47
Geraspte tomaat?
_





_
Amber  
09 apr 2013 12:57
Ja, geraspte tomaat; ook geraspte uien zijn een vaak gebruikte methode in Marokko.....
Je houd dan meestal het velletje over en je krijgt een fijne tomatenpulp.

Gast  28 nov 2013 12:24
Ik houd niet echt van vis, maar dit gerecht ziet er erg goed uit. Misschien dit weekend toch maar eens proberen.... goede combi met je overheerlijke harira recept!
Lucienne
_





_
Amber  
28 nov 2013 12:38
Hallo Lucienne,

Heb je de harira al eens gemaakt?
Ik ben zelf ook niet echt een hele grote visfan, maar als je de vis zo gebruikt
als in dit recept dan is het toch wel erg lekker.

Succes er mee,

groetjes,
AMBER