Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 22:02
_
Rikiek Online

Door henny1944 om 22:01
_
Henny1944 Online

Door SiebevanderBij om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tharisis om 22:00
_
Tharisis Online

Door S.postma om 21:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:58
_
NicolaasP Online





_

Andere artikelen



Briouats met groenten en gehakt


Briouats met groenten en gehakt

Zijn jullie ook zo gek op die heerlijke Marokkaanse/Algerijnse "loempiaatjes", waar je zoveel verschillende kanten mee op kunt?
Nou, ik wel en hier heb ik weer zo'n lekker recept daarvoor.....

Dit heb je nodig:

400 gram rundergehakt;
3 eetlepels paneermeel;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1 sjalotje;
150 gram in fijne reepjes gesneden groenten (zoals b.v. wortel, courgette, etc.);
1 geperst teentje knoflook;
1 koffielepel paprikapoeder;
olijfolie;
zout en peper naar smaak;
een handje geraspte Gruyèrekaas (of een andere kaas naar smaak);
10 loempiavellen.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom het gehakt met het paneermeel, de platte peterselie, de knoflook, het paprikapoeder, een scheutje olijfolie en peper en zout naar smaak.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de gesneden groentereepjes met de gehakte sjalot aan.
Voeg het aangemaakte gehakt toe aan het groentenmengsel in de pan, roer alles door elkaar en bak alles al omscheppend gaar.
Laat afkoelen.

Schep een bergje van het gehakt/groentenmengsel op een loempiavel, bestrooi met een beetje geraspte kaas en maak er rolletjes van.

Bak de briouats krokant in hete olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Je kunt er, als je dat lekker vindt, wat tomatenketchup of currysaus bij geven.

N.b. Je kunt deze briouats ook bakken in de oven; minder vet natuurlijk maar dan is het beter om filodeegvellen te gebruiken.
Bestrijk de briouats, voordat ze in de oven gaan, dan eerst met wat eigeel en gesmolten boter.






Geplaatst op 07 september 2009 13:50 en 9610 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  23 aug 2011 12:30
Ziet er erg lekker uit! Ga het zeker proberen. Maar ik vroeg me af, waar komt de geraspte kaas terug in het gerecht?

Amber  
23 aug 2011 17:28
Sorry, ik was het vergeten te vermelden in het recept; heb het inmiddels aangepast; je kunt ook i.p.v. de geraspte kaas een plakje smeltkaas gebruiken.
Leg dan eerst het plakje kaas op het loempiavel en schep er dan wat van het groenten/gehaktmengsel op.
Maak er dan loempiarolletjes van.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 apr 2012 15:47
hele lekkere recepten ,mag dan wel een hollandse zijn maar kook eten over de hele wereld.ben alleen niet zo van het geiten vlees enzo
aubergine dun snijden olie er over grill pan roosteren af koelen op rollen met munt chili of harissa citroen sap 200 gr. feta of drijfkaas uit blik
proeven of er zout bij in moet soms is de kaas al zout genoeg
cocktail prikker er in met verse tomaten in een ovenschaal 15 min 200 gr.
en dan met lekker vers brood van de turkse bakker eten

Amber  
07 apr 2012 22:06
Wil je nog eens een recept opgeven, doe dat dan liever in het gastenboek, ja?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  24 okt 2012 13:20
dit klinkt echt onwijs lekker, alleen ik heb het alleen altijd met bladerdeeg gemaakt. maar nu is wel mijn vraag. heb alles in huis gehaald en de loempia vellen zijn vrij dun gaat het niet scheuren in de hete olie? of kan ik toch beter 2 velletjes doen. sorry voor de vraag hoor. Voor de rest geef ik je een dik compliment voor je gerechten. (ik maak vaak eten en dan haal ik stiekem de recepten bij jou weg hihi) Geweldig!! ga zo door ;)

Amber  
25 okt 2012 21:09
Als je wilt dan kan je in het midden van elk vel een half vel leggen voor extra stevigheid.
Je mag net zoveel recepten pakken als je wilt hoor......ze zijn ervoor! :grin:
_





_
Gast  17 jan 2013 18:27
lekkkkkkker