Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 08:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:18
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door lely68 om 08:16
_
Lely68 Online

Door joke om 08:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 08:16
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Appel/kaneelgebak


appelkaneelgebak

Een heerlijk smeuiige appelcake om je vingers bij af te likken.....

Dit heb je nodig:

150 gram bloem;
130 gram suiker;
1/2 zakje bakpoeder;
2 volle theelepels kaneelpoeder;
3 eieren;
130 gram gesmolten roomboter;
2 flinke appels;
3 eetlepels rozijnen;
voor wie alcohol mag gebruiken: 3 eetlepels rum;
voor wie geen alcohol gebruikt: een beetje rumessence of een andere smaak essence;
50 gram geschaafde amandelen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm in van 26 cm en schud er wat bloem doorheen.
Smelt de boter in de magnetron of boven een pan kokend water.
Vermeng de bloem, het kaneelpoeder, het bakpoeder, een mespuntje zout en de suiker met elkaar.
Roer er één voor één de eieren doorheen en vervolgens de gesmolten boter.

Rooster de geschaafde amandelen omscheppend goudbruin in een pan zonder vet of olie.

Laat de rozijnen even weken in de 3 eetlepels rum of 3 eetlepels water vermengd met de essence naar smaak.

Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snijd daarvoor in vieren.
Snijd de appelkwarten in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
Voeg de appelstukjes, de geroosterde geschaafde amandelen en de rozijnen plus de 3 eetlepels rum óf 3 eetlepels van het met de essence vermengde weekwater toe aan het beslag.

Schep het beslag in de ingevette en bepoederde bakvorm en laat ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Steek een satéstokje in de cake en als hij er droog uitkomt is de cake klaar.

Laat afkoelen op een rooster en haal uit het bakblik.
Bepoeder evt. met poedersuiker.







Geplaatst op 26 september 2009 16:16 en 9467 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
TRUDYS.1  
22 okt 2009 11:09
Ik ga deze volgende week proberen. Ik had een appelkannelcake van koopmans gebakken jl dinsdag maar ik prefereer alles vers (zonder e's en andere toevoegingen etc ) en ben blij met dit recept. Wederom bedankt. Ik vind altijd wel wat bij jou

Amber  
23 okt 2009 14:00
Hallo,
Fijn dat ik je van dienst heb kunnen zijn met dit heerlijke recept (en heerlijk is het, dat zul je zien).
Ik wens je er veel succes mee,

groetjes en een heel fijn weekend,
AMBER
_





_
Gerrie1942  
11 nov 2009 22:48
lekker ga het zeker maken..
Bedankt!!
lieve gr Gerrie...

Amber  
12 nov 2009 14:34
Hoi Gerrie,

Fijn dat je het recept ook wilt gaan uitproberen.
Ik wens je daar veel bakplezier en eet smakelijk bij,
groetjes en liefs,
AMBER
_





_
Gast  27 jun 2012 14:57
Hmm klinkt heel erg lekker ga deze hopelijk vandaag maken heb alles in huis en teveel aan appels

Bedankt Amber!

Groetjes

Samya

Gast  27 jun 2012 16:44
Hmm klinkt heel erg lekker ga deze hopelijk vandaag maken heb alles in huis en teveel aan appels

Bedankt Amber!

Groetjes

Samya
_