Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door FransMeuleman40 om 09:07
_
FransMeuleman40 Online

Door JanSnatuur om 09:06
_
JanSnatuur Online

Door Janny321 om 09:06
_
Janny321 Online

Door sammie49 om 09:06
_
Sammie49 Online

Door Elzet55 om 09:03
_
Elzet55 Online

Door greet88c42 om 09:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door christoffel om 08:59
_
Christoffel Online

Door Wibootje om 08:59
_
Wibootje Online





_

Andere artikelen



Hoe schil ik een cactusvrucht? (Karmous el Hindi)


karmous

Ik plaatste al eens een artikeltje op dit weblog over de cactusvijg- of vrucht (Karmous el Hindi) (zie de link onder dit artikel) omdat het één van mijn favoriete vruchten is.
Als ik in Marokko ben dan eet ik ze vaak, omdat ze daar zowat op elke straathoek vanaf kleine handkarretjes verkrijgbaar zijn.
In Nederland zag ik ze niet zo vaak en als ik ze al tegenkwam bij een groentenboer dan waren ze te duur naar mijn zin.
Ze kostten dan rustig 2 voor 1 euro!
Tot mijn verrassing kwam ik ze deze zomer/herfst ook tegen op de markt en wel tegen een zeer schappelijke prijs.
Ze worden verkocht in bakjes nét als de pruimen en nectarines die nu ruim verkrijgbaar zijn en tegen dezelfde prijs als deze vruchten.
Onnodig te zeggen dat ik ze meteen heb gekocht en wij smullen er thuis echt van.
De vruchten hebben een klein nadeel: ze zijn lastig te schillen omdat elke vijg zeer kleine prikkelige stekeltjes heeft die bijna niet te zien zijn maar die erg kunnen prikken als je de vruchten op een normale manier, dus met de blote hand, schilt.
Graag geef ik hier een uitleg van hoe je dat het beste kunt doen:

1)Snijd de beide uiteinden van de vijg af (niet met blote handen vasthouden maar liever een vork gebruiken of handschoenen zodat de onzichtbare en zeer fijne stekeltjes niet in je huid kunnen dringen).
Op de foto zie je blote handen, maar dat is zodat de handelingen beter zichtbaar zijn.

2)Maak nu een ondiepe snee in de schil over de lengte van de vijg. Snijd niet in het vruchtvlees.

3)Maak een hoekje van de gesneden schil los en trek de schil er met een vork of een mes vanaf. De schil zal gemakkelijk loslaten. Heb je handschoenen aan dan kan je het met je vingers doen.
Het vruchtvlees van sommige vijgen heeft een geelgouden kleur, maar soms ook heeft het een rode of groene kleur.

Zet de geschilde vijgen een tijdje in de koelkast en snijd ze voor het opdienen evt. in blokjes.
Zie voor alle handelingen de foto's.




karmous1


karmoes2




Artikel links


Geplaatst op 28 september 2009 11:58 en 10349 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 jul 2015 07:44
Hoi Amber
Dit is handiya geen karmous.
Dit is een cactusvrucht. En karmous is vijg

Amber  
27 jul 2015 11:54
Ik weet dat Karmous "vijg" betekent,maar een cactusvijg wordt karmous hindi of karmous hindiya noemd.

_