Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online

Door hehety om 19:49
_
Hehety Online

Door SiebevanderBij om 19:48
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door AngelB om 19:47
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karekiet om 19:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pompoen/roomsoep


pompoen/roomsoep

Het is herfst en de nieuwe oogst pompoenen is binnen.
Je kunt er zoveel lekkers mee maken waaronder bijvoorbeeld deze heerlijke pompoen/roomsoep.....

Dit heb je nodig:

1 kilo pompoen;
1 flinke ui;
1 kipbouillonblokje;
500 ml room;
700 ml water;
5 ml olijfolie;
5 ml. zonnenbloemolie om te bakken;
2 takjes rozemarijn;
peper.

Zo maak je het:

Hak de ui fijn.
Schil de pompoen en verwijder evt. pitjes en draden en snijd in grove stukken.
Houd een paar stukken pompoen apart.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gehakte ui.
Voeg er de stukken pompoen, 400 ml room, het kipbouillonblokje en het water en de rozemarijn en peper naar smaak aan toe.
Roer alles door elkaar, breng aan de kook, zet het gas laag en laat 30 minuten zachtjes koken.

Rasp de apart gehouden stuk(ken) pompoen in lange dunne repen (zie foto 2).
Bak de geraspte pompoen in de zonnenbloemolie iets bruin en krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.

Klop de resterende 100 ml. room stijf.

Pureer de pompoensoep als die gaar is met een staafmixer.

Schep de pompoen/roomsoep in mooie soepkommen, schep er wat geklopte room bovenop en versier met de gefrituurde pompoensliertjes.

Meteen serveren...




pompoenroomsoep2



Geplaatst op 13 oktober 2009 23:25 en 6739 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  01 dec 2010 17:43
Hoi Amber,
eindelijk kennismaken met de Noord-Afrikaanse keuken!
Maar......................,
is het mogelijk dat je bij de gerechten zet
voor hoeveel personen het ongeveer is.
Wij hebben een huishouden van 3 personen
en dan is 1½ liter soep als voorgerecht toch echt teveel.
Brood gaat bv. ook per 3 of 4,
dat houd je nooit een aantal dagen goed.

Groet,
Paul.

Amber  
01 dec 2010 22:59
Hallo Paul,

Je moet dat toch echt even zelf zien uit te mikken.
Je kunt 1/2 of 1/3 van de ingrediënten nemen als je de uiteindelijke
hoeveelheid soep te veel vindt.
Recepten zijn richtlijnen om gerechten klaar te maken maar verder moet je er ook je eigen fantasie bij gebruiken.
Elke hoeveelheid van een gerecht is afhankelijk van hoe groot de eetlust is van diegenen die het gaan opeten dus dat variëert ook nog.
Brood vries ik vaak in en neem van te voren uit de vriezer wat ik nodig heb naargelang het aantal personen dat het brood gaat eten.
Soep, en dus ook deze soep, kan je trouwens ook heel goed invriezen, dus een flinke hoeveelheid ervan maken is helemaal niet verkeerd.
Daarnaast vind ik het zelf een beetje eng om een precieze hoeveelheid van een gerecht te bereiden.
Ik heb liever iets over dan dat ik te kort kom.....

groetjes,
AMBER
_