Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lambieks om 05:08
_
Lambieks is vandaag Jarig

Door theog73 om 05:08
_
Theog73 is vandaag Jarig

Door Diederik70 om 05:08
_
Diederik70 is vandaag Jarig

Door ton39 om 05:08
_
Ton39 is vandaag Jarig

Door Kweepeer om 05:08
_
Kweepeer is vandaag Jarig

Door AnnaAngel om 05:08
_
AnnaAngel is vandaag Jarig

Door AngelaMordy om 05:08
_
AngelaMordy is vandaag Jarig

Door marga905 om 05:08
_
Marga905 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Kalfsvleestajine met tuinbonen en sperciebonen


kalfsvleestajine met tuinbonen en sperciebonen

In de lange reeks tajinegerechten deze keer een kalfsvleestajine met tuinbonen en sperciebonen....

Dit heb je nodig:

300-500 gram kalfsvlees (mag met een klein beentje);
1 ui;
200 gram (diepvries-) tuinbonen;
200 gram (diepvries-) sperciebonen;
1/2 bosje verse koriander;
1/2 bosje platte peterselie;
2 reepjes ingelegde citroen of anders het sap van 1/2 citroen;
1 koffielepel "ras el hanout" (Marokkaanse winkel);
1 koffielepel gemberpoeder;
1 koffielepel verse thijm;
1/2 koffielepel kurkuma;
1/2 koffielepel vers gemalen zwarte peper;
4 eetlepels olijfolie;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit in een tajine (of in een kookpan) 4 eetlepels olijfolie en fruit daarin de gehakte ui licht aan (de ui mag niet bruin worden).
Voeg er de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte platte peterselie, de thijm, de specerijen en het in grove stukken gesneden kalfsvlees aan toe.
Roer alles goed door elkaar en fruit alles even aan tot het vlees iets bruint.

Giet er zoveel water bij dat alles voor 3/4 onder staat, breng weer aan de kook, zet het deksel op de tajine of de kookpan en laat alles op laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Voeg de tuinbonen en de sperciebonen toe, schep door elkaar en laat het gerecht nog 15 minuten zachtjes stoven (let er wel op dat er nog genoeg vocht in de tajine/kookpan zit; voeg anders wat water extra toe).
Doe er ook de reepjes ingelegde citroen of het citroensap bij.

Dien op in de tajine of schep het vlees op een mooie schaal met daaroverheen de groenten en de saus.
Geef er Marokkaans brood bij.

TIP:
Je kunt i.p.v. sperciebonen ook diepvriesdoperwtjes gebruiken.





Geplaatst op 18 oktober 2009 20:15 en 8478 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 apr 2013 14:10
hoi amber, lijkt me een heerlijk recept maar kan je ipv van de lamsvees het ook met gehaktballetjes maken of kipfilet?

Groetjes larissaa

Amber  
12 apr 2013 14:19
Tja,persoonlijk vind ik dat de groenten die worden gebruikt in het recept het beste passen bij lamsvlees of rundvlees; met gehaktballetjes zou misschien wel kunnen maar met kipfilet lijkt me niet zo'n succes.
Even uitproberen maar, toch?

groetjes,
AMBER
_





_
Maryam62  
12 apr 2013 14:39
Dit hebben we deze week gegeten zonder de tuinbonen. Zo heerlijk is dit. :grin:

Gast  12 apr 2013 14:42
oke dankjewel ik ga het vanavond uit proberen met gehakt balletjes ik laat je weten of het een succes was haha

Groetjes
_