Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Annelies1 om 08:10
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door greet65 om 08:06
_
Greet65 Online

Door S.postma om 08:06
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annelies1 om 08:05
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous


gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Het tweede recept dat ik vond in het JUMBO-BOODSCHAPPENMAGAZINE is een lekker stoofgerecht uit de oven (ook te bereiden in een tajine) met kip, amandelen en gedroogde abrikozen....

Dit heb je nodig:

1 stukje verse gemberwortel van 2 cm, geschild en geraspt;
2 teentjes knoflook, geperst;
sap van 1 citroen;
4 eetlepels olijfolie;
3 eetlepels honing;
mespuntje saffraandraadjes;
zout en versgemalen peper;
750 gram kippenbouten- of kipkarbonades;
300 gram gedroogde abrikozen;
50 gram geschaafde amandelen;
250 gram (snel klaar) couscous;
2 eetlepels roomboter.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Wrijf de geraspte gember, de geperste knoflook, het citroensap, de olijfolie, honing, saffraan, zout en peper tot een pasta.
Wrijf de stukken kip in met deze pasta en leg ze in een ovenschaal.
Leg de abrikozen er omheen en overgiet het geheel met een kop water.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

Laat de kipstoofschotel in ongeveer 40 minuten gaar worden in de hete oven.
Haal het aluminiumfolie van de schaal af en laat nog ongeveer 15 minuten bruin worden.

Bereid ondertussen de couscous: volg de aanwijzigingen daarvoor op de verpakking.
Werk de roomboter door de hete couscous en houdt warm.

Serveer de kipstoofschotel met de abrikozen en zoete jus en geef de couscous er apart bij.
Bestrooi met de geroosterde geschaafde
amandelen.




Artikel links


Geplaatst op 06 november 2009 14:40 en 12407 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.