Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Preisoep met kikkererwten


preisoep met kikkererwten

Met het gure en winderige weer buiten is niets zo lekker als een warme kop geurige soep......

Dit heb je nodig:

340 gram kikkererwten (één nacht in water laten weken);
1 geschilde middelgrote aardappel;
5 dunne preien;
1 eetlepel olijfolie;
1 eetlepel roomboter;
2 tenen knoflook, geperst;
1 liter bouillon van kippenbouillontabletten of groentebouillontabletten;
2 eetlepels geschaafde parmesaanse kaas;
olijfolie extra-vierge;
peper en zout naar smaak.

Zo maak je het:

Spoel de geweekte kikkererwten en breng ze langzaam aan de kook samen met de geschilde aardappel.
Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken (de kikkererwten moeten zacht zijn).
Maak ondertussen de prei schoon door de buitenste laag eraf te pellen en het te donkere uiteinde en de onderkant eraf te snijden.
Was de stelen prei goed en snijd ze in de lengte doormidden.
Snijdt de gehalveerde preistengels dan in dunne plakjes.

Verhit in een pan de olijfolie samen met de roomboter en fruit daarin de prei samen met de geperste knoflook en een snuf zout al omscheppend tot ze zacht is.
Doe er de (uitgelekte) gekookte kikkererwten en aardappel bij en laat even 5 minuten meewarmen.
Giet er dan 2/3 van de bouillon bij, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtje sudderen.
Daarna moet je even kijken of je een heldere soep wilt of liever een dikke soep.
Een dikke soep krijg je door de soep te pureren met een staafmixer.
Je kunt ook de helft van de soep pureren en de andere helft laten zoals ie is; dus met stukjes prei en kikkererwten nog zichtbaar.
Voeg in alle gevallen de rest van de bouillon bij de soep tot je de juiste dikte hebt.

Proef of de smaak goed is; voeg peper en zout naar smaak toe.
Roer er ook 1 eetlepel geschaafde parmesaanse kaas doorheen.

Dien de soep op in mooie soepkommen, bestrooi met wat versgemalen zwarte peper, sprenkel er wat druppel extra-vierge olijfolie overheen en versier met wat parmesaanse kaasschaafsel.
Geef er stukken Marokkaans brood bij.







Geplaatst op 19 november 2009 14:40 en 5650 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Carduelis  
20 feb 2011 18:18
Beste Am,ber,

lang geleden dat je wat van me gehoord heb, maar ik heb een vraagje.

Ik krijg zaterdag 2 mensen op visite en daar heb ik al een keer Marokkans voor gekookt (vlees gerechten). Nu wil ik echter op visgerechten iets doen. Heb jij wat goede ideeen om hier wat heerlijke gerechten voor te maken ??

Alvast bedankt

Aad

Amber  
20 feb 2011 19:41
Hallo Aad,

Heb je al eens gekeken hier bij de categorie "hoofdgerechten met vis"?
Daar zitten wel wat lekkere recepten bij zoals bijvoorbeeld "Dorade gevuld met garnalen", gevulde sardines of kabeljauwtajine met groenten?

groetjes,
AMBER
_