Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elly01 om 08:04
_
Elly01 Online

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 07:58
_
Loezie Online

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met zoete aardappelen, courgettes,rozijnen en amandelen


Kiptajine met zoete aardappelen, courgettes,rozijnen en amandelen

Een heerlijk tajinegerecht met weer die verrukkelijke mix van zoet en hartig......

Dit heb je nodig:

3 of 4 kippenpoten;
1 grote ui;
3 zoete aardappelen;
2 courgettes;
1 handje rozijnen;
1 handje witte amandelen;
1 groentenbouillonblokje;
1 koffielepel "ras el hanout" (mar.kruidenmengsel;marokkaanse winkel);
1 koffielepel kurkuma;
zout en peper naar smaak;
olijfolie.

Zo maak je het:

Verhit een scheut olijfolie in een tajine of in een kookpan en braad daar de kippenpoten om en om in aan tot ze lekker bruin zijn.
Voeg er de fijngehakte ui aan toe en fruit die even mee tot ook dat een kleurtje heeft.
Voeg er dan de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel en courgette en de rozijnen en de amandelen aan toe.
Voeg er de specerijen, het verkruimelde groentenbouillonblokje en peper en zout naar smaak aan toe en overgiet alles met een groot glas water.

Breng aan de kook, zet het gas laag en plaats het deksel op de tajine of kookpan.
Laat een flink uurtje (2 uur is nog beter) zachtjes stoven.

Dien kokendheet op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met daaroverheen en rondom de groenten, de rozijnen, amandelen en de saus.

Geef er Marokkaans brood bij en een paar lekkere salades...





Geplaatst op 24 november 2009 16:56 en 16719 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  31 mrt 2013 14:17
superrrrrrrrrrrrrrr lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr al vele malen gemaakt, zelfs onze boerenkool-schoondochters willen het nu ook gaan maken, zo lekker vonden ze het! bedankt

Amber  
31 mrt 2013 14:22
Hahahaha, zo zie je maar.....wat de boer niet kent......en als je ze het gerecht dan toch een keer voorzet, dan vinden ze het heerlijk.....
Fijn dat het goed in de smaak valt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  01 jul 2016 16:03
Heerlijke gerechten allemaal maar een technische vraag: als ik de zoete aardappel toevoeg aande tajine en voort 2 uur laat stoven - valt die aardappel da niet helemaal uit elkaar? is er bezwaar etgen als ik deze later toevoeg of is dat ene slecht idee? Met groet Marina

Amber  
01 jul 2016 22:02
Nee, je hebt helemaal gelijk....beter later toevoegen en de courgette ook.
_