Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 22:02
_
Rikiek Online

Door henny1944 om 22:01
_
Henny1944 Online

Door SiebevanderBij om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tharisis om 22:00
_
Tharisis Online

Door S.postma om 21:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:58
_
NicolaasP Online





_

Andere artikelen



Chocoladetruffels


chocoladetruffels

Ik ben nogal een chocoladegek, dus chocoladetruffels gaan er bij mij ook best wel in....

Dit heb je nodig:

100 gram pure chocolade;
4 eetlepels cacaopoeder;
50 gram poedersuiker;
50 gram roomboter;
1 groot ei;
2 eetlepels melk.

Zo maak je het:

Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes chocolade, de suiker, de roomboter en de melk in een pan "au bain marie" (een schaal of pan boven een grotere pan kokend water) en laat het geheel al roerend smelten tot je een gladde massa krijgt.
Haal de pan van het gas.
Breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
Roer het eigeel snel door de chocolademassa.
Laat de chocoladecrème lauw worden en zet ze tenminste 1 uur in de koelkast zodat ze helemaal afkoelt en hard wordt.

Maak dan de truffels:
Doe het cacaopoeder op een bordje.
Rol kleine balletjes van het chocolademengsel en rol ze door het cacaopoeder.
Zet de truffels weer 1 uur in de koelkast.
Je kunt ook een smaakje toevoegen aan het chocolademengsel....







Geplaatst op 27 november 2009 13:53 en 10551 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
23 dec 2009 22:35
Goed idee van dat zeefje, Marguerite1......
Succes bij het maken van de truffels.

groetjes,
AMBER

Gast  13 aug 2010 14:18
hoe krijg je die chocoladeBOLLETJES dan?
ik begrijp wel alles, maar wat ik niet snap is hoe je ze rond krijgt...?

maar alvast een lekker recept hoor !
_





_
Amber  
13 aug 2010 22:47
De chocoladecreme wordt vrij hard dus dan pak je kleine beetjes van het mengsel en rolt ze (net als gehaktballetjes) tussen je handpalmen tot BOLLETJES.; niet al te moeilijk toch?

Gast  16 aug 2010 18:55
hoi amber
ik ben nogal een chocolade gek het lijkt met zo lkkr om het te eten
_





_
Gast  24 aug 2010 17:40
ey amber,
ik heb die chocolade truffels gemaakt
en MMMMMMMMMMMMM LEKKKKKKKKKER.
kben al zelf gek op chocolade, dus dit er bij was echt lekker zal
die truffels zeker maken tijdens suikerfeest kben eens benieuwd wat ze er van gaan vinden. ma twas lekker :grin:

Gast  29 aug 2010 16:45
leuk en lekker


_





_
Gast  05 sep 2010 18:41
heey amber

hoeveel komen hier ong uit
en hoe groot moeten die balletjes zijn



Amber  
06 sep 2010 14:53
Ligt er aan hoe groot je ze zelf maakt toch? Maak je kleine dan krijg je er veel.....maak je grote, tsja, dan moet je een dubbele hoeveelheid maken.....hahaha

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 sep 2010 18:09
Ik ben ook een chocgek :D!!
dit ga ik zekr makenn

thnxx :grin:

Gast  21 sep 2010 09:40
Zien er heerlijk uit, en ik ben ook een chocolade gek dus het gaat allemaal goed komen.

xxx-
_





_
Amber  
22 sep 2010 13:59
Succes er mee allemaal en eet smakelijk!

groetjes,
AMBER


Gast  04 nov 2010 20:25
ohhhhhhhh wat lerker man ik dat een keer maaken misschien in 3id mobark
_





_
Gast  18 aug 2011 18:37
WAAR KAN JE CACAOPOEDER KOPEN
of koop je het bij albert heijn

Amber  
18 aug 2011 23:57
Cacaopoeder kan je bij elke supermarkt kopen; je vindt het daar waar de koffie en
de thee staat.
Het merk is Blooker of Droste en het is chocoladepoeder zonder suiker.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  29 aug 2011 13:41
De chocolade crème staat in de koelkast, ben erg benieuwd of het lekker wordt! Er staan trouwens veel lekkere dingen op je weblog! Ik ga zeker nog eens vaker wat uitproberen!!!

Gast  25 sep 2011 21:22
lekker ik ben gek op chocoladen
_





_
Gast  07 jul 2012 21:35
hmmm heerlijk ik ben ook een chocoladegek

Gast  06 aug 2012 13:10
Hi Amber,

Klopt het dat het ei er rauw ingaat? Ik ben daar niet zo fan van. Is er een alternatief? Kan het zonder ei?


_





_
Amber  
07 aug 2012 22:01
Gebruik in elk geval een supervers ei; door het eigeel door de warme chocolade te roeren blijft het toch niet echt rauw....

Gast  16 okt 2012 13:21
ik weet niet hoe het smaakt maar het lijkt heel lekker dus ik ga het proberen


_





_
Amber  
16 okt 2012 14:05
Het smaakt natúúrlijk naar chocola; lekker dus.
Succes bij het maken.

groetjes,
AMBER