Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 16:24
_
Fraagis Online

Door Wibootje om 16:22
_
Wibootje Online

Door Engel57 om 16:19
_
Engel57 Online

Door Rob1949 om 16:17
_
Rob1949 Online

Door marc. om 16:15
_
Marc. Online

Door virgo om 16:14
_
Virgo Online

Door NicolaasP om 16:13
_
NicolaasP Online

Door Pluk om 16:10
_
Pluk Online





_

Andere artikelen



Kruidige ghoriba's


kruidige ghoriba

Die overheerlijke Marokkaanse koekjes die je in ontelbare variaties kunt maken; kijk maar eens bij de categorie "koek, gebak en bonbons"; daar vind je b.v. ghoriba's met amandelen, ghoriba's met kokos, ghoriba's met sesamzaadjes, etc.
Deze keer geef ik het recept van ghoriba's met (koek-)kruiden....ook niet te versmaden.

Dit heb je nodig:

1 ei;
50 gram suiker;
1 koffielepel koekkruiden;
50 ml. olie;
250 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
suiker om doorheen te rollen.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het ei los met de suiker en de koekkruiden.
Roer de olie er doorheen en voeg vervolgens de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en kneed er een soepel deeg van.

Maak kleine bolletjes van het deeg en rol de bolletjes door de suiker.
Leg de bolletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en laat de ghoriba's ongeveer 12 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.






Geplaatst op 09 december 2009 00:44 en 10777 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Graadtje  
02 apr 2010 12:19
Hi Amber, volgens mij ben je de boter vergeten. Ik kan er namelijk volgens jouw aanwijzingen geen soepel deeg van maken. Ik heb nu roomboter toegevoegd zoals in één van jouw ander Ghoriba recepten.

Ze staan nu in de oven! Ik ben benieuwd!

Graadtje  
02 apr 2010 13:22
Ok, de Ghoriba's zijn uit de oven en afgekoeld. Ze zijn niet zo bruin als die van jou op de foto's dus misschien moeten ze de volgende keer iets langer. Hoe dan ook. Ze smaken erg lekker! Zeker de moeite waard.

Bedankt voor het recept!
_





_
Gast  13 okt 2012 23:21
wat is koekkruiden


Amber  
14 okt 2012 15:47
Dat kan je bij de supermarkt kopen; het is een specerijenmengsel van kruidnagel, kaneel en gemberpoeder.
Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om speculaas te maken.
_





_
Gast  08 nov 2014 15:29
Hoi, ik wil je een vraag stellen. Ik heb van een kennis (die het weer van een marokkaanse vriend heeft) een zakje met naar ik dacht koekkruiden gekregen. Maar het zijn geen koekkruiden zoals je die koopt in de supermarkt. Dit is zelfgemaakt en zo te zien en te ruiken zitten er gemalen pinda's en amandelen in en de kleur is bruin. Het wordt gegeten bij het suikerfeest en graag zou ik willen weten hoe het heet en wat je er allemaal mee kunt doen. Bedankt voor je tijd Alice

Amber  
09 nov 2014 00:11
Hoi Alice,

Kijk even in het gastenboek; ik heb je vraag daar beantwoord en ook vind je daar een recept voor SELLOU ( want zo heet dat wat jij bedoelt).

Groetjes,
Amber
_