Je hebt nodig:
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak griesmeel (500 gram);
4 eieren;
iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie;
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder.
Voor de decoratie:
abrikozenjam of honing;
gemalen cocos of geroosterd amandelschaafsel.
Zo maak je het:
-Verwarm de oven voor op 175-190 graden C(gas 3-4);
-Olie, suiker en eieren mixen;
-voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe;
-Daarna de vanillevla en vervolgens het griesmeel;
-alles goed doormixen;
-rechthoekig, diep bakblik (of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem;
-giet het deegmengsel in het bakblik;
-bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin;
-laat afkoelen en besmeer met in een pannetje warmgemaakte abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos of geroosterd amandelschaafsel;
-snijd de cake in ruiten of vierkantjes.
Plaats de ruitjes of vierkantjes in een mooi papieren vormpje en plaats die op een schaal.