Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Charissa46 om 10:05
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door l.rozewater om 10:04
_
L.rozewater Online

Door Charissa46 om 10:04
_
Charissa46 Online

Door Wibootje om 10:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door kiwi om 10:02
_
Kiwi Online

Door SiebevanderBij om 10:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annemoon om 10:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Decemberkoekjes


decemberkoekjes

Ik noem ze nou wel "decemberkoekjes" maar aarzel vooral niet om deze gemakkelijk te maken en o zo lekkere koekjes ook in één van de andere maanden te bakken, hahaha

Dit heb je nodig:

voor een hele bakplaat vol:
500 gram bloem;
250 gram zachte (beslist níet gesmolten) roomboter;
250 gram suiker;
1 zakje vanillesuiker;
2 eieren.

Om te bestrijken; 2 losgeklopte eieren met een scheutje melk.

N.B. Als je het deeg volgens onderstaande methode hebt gemaakt, zet het dan minstens 3 uur in de koelkast of beter nog; één hele nacht voordat je de koekjes gaat bakken.

Zo maak je het:

Mix de zachte roomboter met de suiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Mix er dan één voor één de twee eieren doorheen tot je een glad mengsel krijgt.
Roer er dan beetje bij beetje de bloem doorheen en kneed totdat je een glad en mooi deeg krijgt.

Vorm een bol van het deeg, maak die iets plat en vorm die met je handen tot een rechthoek of een vierkant.
Verpak het deeg in plasticfolie voordat je het in de koelkast doet om minstens drie uur of 1 hele nacht te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het deeg in vier stukken zodat je die gemakkelijker kunt uitrollen.
Beleg één of twee bakplaten met bakpapier.

Bestuif een werkvlak met bloem en leg daar het eerste stuk deeg op.
Bestuif ook het deeg met wat bloem alvorens dat met een deegroller uit te rollen tot ongeveer 4mm dikte.
Steek er met b.v. stervormige- of boomvormige vormpjes koekjes uit en leg die met een beetje afstand van elkaar op de bakplaat.
Verwerk op dezelfde wijze al het deeg.

Bestrijk de koekjes met een kwastje met het losgeklopte en met een scheutje melk vermengde ei.
Versier de koekjes met gekleurde hagelslag of andere kleurige versieringen.

Bak de koekjes 7-10 minuten in de voorverwarmde oven; ze moeten lichtbruin worden.
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster.






Geplaatst op 18 december 2009 00:29 en 6420 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 aug 2010 00:14
ziet er mooi uit


Gast  08 dec 2010 14:56
:grin: gnagnagna,
die zin lekker

_





_
Gast  30 jun 2011 16:38
dat ziet er lekker uit jamie

Gast  29 aug 2011 16:11
Ziet er lekker uit :grin:
_





_
Amber  
29 aug 2011 22:29
Maken? :grin:

Gast  03 jan 2013 10:33
heel mooi hoor
_