Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Preitaart


Preitaart

Ik ben een grote fan van hartige taarten en dan vooral van preitaart; je kunt deze taart geven als voor- of bijgerecht of in dunne punten gesneden als hartig hapje.

Onderstaand recept is een basisrecept voor preitaart, maar je kunt aan het prei/ei/roommengsel van de vulling óók bijvoorbeeld kleingesneden runder-of kalkoenham of pekelvlees toevoegen, wat je maar lekker vindt.
Gebruik dan niet meer dan 100-150 gram......

Dit heb je nodig:

6-7 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg;
3 flinke preien;
4 eieren;
6 eetlepels geraspte belegen kaas;
room;
zwarte peper en zout naar smaak;
nootmuskaat;
paneermeel.

Zo maak je het:

Laat eerst de bladerdeegplakjes ontdooien.
Verwarm de oven vóór op 200 graden.

Maak de preien schoon; verwijder het buitenste blad en snijd het donkergroene gedeelte er af.
Snijd elke prei in de lengte in vieren (niet helemaal doorsnijden tot onderen) en snijd dan elke prei in kleine stukjes.
Snijd als je runder-of kalkoenham of pekelvlees gebruikt ook dat in hele kleine stukjes.

Verhit een scheutje olie in een wok of een braadpan en bak daarin eerst het kleingesneden vlees (als je dat gebruikt) en niet te lang.
Voeg er dan de kleingesneden prei aan toe en bak ook dat omscheppend totdat de prei iets geslonken is.
Bestrooi met zwarte peper, nootmuskaat en zout naar smaak.
Schep dan alles in een vergiet en laat een beetje uitlekken.

Bekleed ondertussen een ronde lage bakvorm met het bladerdeeg.
Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en bestrooi met een beetje paneermeel.

Zet tot gebruik in de koelkast.

Klop de vier eieren los met een flinke scheut room en roer er de geraspte kaas en wat peper en nootmuskaat doorheen.

Neem het deeg uit de koelkast en verdeel de prei over de bodem.
Giet er daarna het ei/room/kaasmengsel overheen.

Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40-45 minuten bakken totdat de bovenkant stevig aanvoelt en mooi goudbruin en gaar is.





Geplaatst op 17 januari 2010 16:17 en 7577 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Wenny-m  
17 jan 2010 19:24
Jammie, jammie.

Jeannest  
18 jan 2010 23:22
Het water loopt je door de mond wat een heerlijkheden
Jeanne groetjes
_