Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 09:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ivanzijl om 09:42
_
Ivanzijl Online

Door inemaartje om 09:42
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Karekiet om 09:41
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Wibootje om 09:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 09:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 09:40
_
Prlwytzkofsky Online

Door Shyne om 09:36
_
Shyne Online





_

Andere artikelen



Ghribiya met amandelen en sesam


Ghribiya

Een heerlijk Algerijns koekje met amandelen en sesam en een bigarreautje bovenop.....

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 40 stuks:
200 gram bloem;
100 gram suiker;
80 gram zachte roomboter;
25 gram grofgemalen amandelen;
25 gram sesam in een droge koekenpan goudbruin geroosterd;
1 koffielepel vanille-essence;
mespuntje zout;
1 koffielepel oranjebloesemwater;
1 heel ei + 1 eigeel;
1 bakje bigarreaux (geconfijte vruchtjes).

Zo maak je het:

Roer de roomboter romig met de suiker.

Voeg er het hele ei,het eigeel, het oranjebloesemwater en de vanille-essence aan toe en roer dat er met een houten lepel doorheen.
Voeg er dan de bloem, het mespuntje zout, de grofgemalen amandelen en de geroosterde sesamzaadjes aan toe en vermeng alles goed met elkaar met de houten lepel.

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe een gedeelte van het deeg in een spuitzak met een grove gekartelde spuitmond en spuit "rozetten"op de bakplaat.(zie foto 2)
Plaats op elke rozet een half geconfijt vruchtje.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Zet de plaat een paar minuten in de voorverwarmde oven; laat de koekjes zeker niet té lang bakken maar haal de bakplaat uit de oven als de koekjes mooi lichtbruin zijn.

Leg de koekjes op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.




Ghribiya2



Geplaatst op 31 januari 2010 19:48 en 9516 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Jeannest  
01 feb 2010 11:56
Hallo
Ben ik vandaag net met lijnen begonnen kom ik weer van die heerlijke koekjes tegen .Ik eet met m,n ogen vandaag Grt Jeanne

Faty  
09 feb 2010 18:04
Hee amber!
Ik heb dit overheerlijke recept gelezen maar heb een vraagje;
Hoeft er geen bakpoeder bij??
Alvast bedankt!!:grin:
_





_
Amber  
09 feb 2010 23:38
Hallo Faty,

Nee, er hoeft geen bakpoeder bij maar als je er een beetje in wilt gebruiken doe er dan niet meer dan een afgestreken theelepeltje bij.

succes er mee,
AMBER

Gast  05 dec 2010 15:54
mmm, lekkere koekjes mijn moeder heeft ze zelfs ook gemaakt
_





_
Gast  25 okt 2011 12:14
waaaaw ik ga ze zekker maken

Gast  03 nov 2011 21:12
hallo amber
hoe maak je die vorm nou en wel mooi hoor
_





_
Amber  
04 nov 2011 11:53
In het recept staat:
"Doe een gedeelte van het deeg in een spuitzak met een grove gekartelde spuitmond en spuit "rozetten"op de bakplaat.(zie foto 2)"

Door te spuiten met die spuitmond krijg je die leuke vorm.

groetjes,
AMBER

Gast  31 jul 2012 09:50
hallo, het lijkt me wel lekker ik en mijn moeder zullen dat maken maar ik heb een vraag moet dat met eitjes want mijn moeder lust geen ei
_





_
Amber  
01 aug 2012 11:58
Het ei is echt wel nodig in dit recept; je vind het later toch niet meer terug
in de koekjes, maar het is wel belangrijk voor de textuur en de smaak ervan.
Je roert het beslag toch door elkaar dus van de eieren proef je niets meer.

Anders misschien een ander koekje kiezen om te bakken?
Er staan hier genoeg in de lijst.