Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online

Door LadyLely om 10:08
_
LadyLely Online

Door moontje om 10:08
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Walnootghribiya


walnootghribiya

Ghoriba (Marokkaans) en ghribiya (Algerijns) vind je op dit weblog in vele variaties.
Dit is er één met walnoten....

Dit heb je nodig:

100 gram walnoten;
100 gram zachte roomboter;
100 gram suiker;
200 gram bloem;
1 ei;
1 koffielepel bakpoeder;
chocoladeversiering of halve walnoten.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Beleg twee bakplaten met bakpapier of een siliconen-bakmat.
Roer de roomboter crèmig samen met de suiker.
Maal de walnoten fijn in een foodprocessor.
Roer dat samen met het ei door de boter/suikercrème.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en roer dat door de massa.
Vermeng goed tot een samenhangend deeg.

Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnoot
en plaats ze op de bakblikken waarbij je zorgt dat ze niet te dicht tegen elkaar
aan liggen.
Versier elk bolletje met chocolade of met een halve walnoot.

Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (meer of minder, afhankelijk
van het soort oven).
De ghribiya moeten heel lichtbruin worden, zacht blijven van binnen en er iets gebarsten uitzien.

Laat ze dan afkoelen op een rooster en eet ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.





Geplaatst op 08 februari 2010 23:58 en 8586 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  21 sep 2010 14:47
Wow wat een topper van een koekje is dit.

groet Albert

Amber  
22 sep 2010 14:01
Heb je 'm uitgeprobeerd, Albert?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  05 okt 2010 19:30
Hoi,

Sorry voor de late reactie maar ik heb ze inderdaad uitgeprobeerd en nogmaals dit is werkelijk een topper, overigens een geweldige site.
Ga nu de hartige feqqarecept maken, je hoort nog van mij.

PS de feqqa met noten was ook een hit,

Doei Albert :grin: :grin: :grin:

Amber  
06 okt 2010 13:39
Hallo Albert,

Bedankt voor je reactie en fijn dat de ghribiya en feqqas je goed zijn bevallen.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 nov 2010 16:43
supeeeer (Y)
groetjes sarafiinaa

Gast  16 apr 2011 14:24
KoekjessssLekkkeer
_





_
Gast  16 apr 2011 14:25
Dit is echt een supeeh site Massallah!"


Xxxxx(L)


Amber  
16 apr 2011 22:53
Dank je wel voor je compliment......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  02 mrt 2012 16:07
Ik heb de koekjes al twee keer gemaakt en ze zijn echt heerlijk!!!! Ook is het heel makkelijk om ze te maken, dus een toprecept!

Gast  12 aug 2012 13:50
wauwwiee
_





_
Gast  13 aug 2012 14:06
wat bedoel je met een koffielepel bakpoeder
een theelepel of een eetlepel

Amber  
14 aug 2012 17:51
Nee, ik bedoel echt een kóffielepel; die is ongeveer zo groot als een dessertlepel......
_