Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:03
_
Prlwytzkofsky Online

Door Ries1950 om 00:50
_
Ries1950 Online

Door blueslabel.nl_650K om 00:48
_
Blueslabel.nl_650K Online

Door helena69 om 00:42
_
Helena69 Online

Door Nees om 00:30
_
Nees Online

Door elvira om 00:27
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 00:24
_
Elvira Online





_

Andere artikelen



AMBERS ERWTENSOEP


Ambers erwtensoep

Op het forum vroeg Fleur mij of ik ook wel eens erwtensoep maakte en mijn antwoord was; jazeker, maar dan natuurlijk wél zonder varkensvlees.
Daarna plaatste ik mijn persoonlijke erwtensoeprecept onder mijn reactie maar het is ook leuk om het even hier te plaatsen op mijn eigen receptenweblog.

Dit heb je nodig:

400 gram spliterwten;
300-400 gram sucadelapjes of kalfsvlees (met bot);
2 flinke preien;
500 gram knolselderij;
halve bos bladselderij;
1 verkruimeld laurierblaadje;
4 runderbouillonblokjes;
flink wat zwarte peper;
2 liter water.

Zo maak je het:

Spoel de spliterwten af in een vergiet onder de kraan.
Doe ze in een soeppan en voeg daar de in kleine blokjes gesneden vlees (en evt. het bot) aan toe.
Verkruimel er de bouillonblokjes in en voeg de verkruimelde laurier en 2 liter water toe.
Deksel op de pan, breng aan de kook en laat dan ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.
Schil de preien, was ze en snijd ze in plakjes.
Snijd de knolselderij in plakken, schil die, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de bladselderij fijn.
Voeg de gesneden groenten toe aan de soep in de pan.
Doe er 3/4 van de gehakte selderij bij.
Laat zolang zachtjes koken totdat alles mooi gaar is.
Snijd de runderrookworst in dunne plakjes en warm ze mee in de soep.
Maak de soep af met de rest van de gehakte bladselderij en zwarte peper naar smaak.

Dien op in mooie soepkommen en geef er stokbrood of Marokkaans brood bij.

EET SMAKELIJK






Geplaatst op 10 februari 2010 14:27 en 11594 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benneke  
10 feb 2010 16:27
Ziet er goed uit Amber. Zelf maak ik het nog steeds met hamschijven. Wat ik bij jouw recept mis is de winterpeen. Daarentegen, gooi ik er weer weinig peper in.

Een groet van Benneke

Amber  
10 feb 2010 22:45
Tja, ik denk dat de "originele" erwtensoep wel wortelen nodig heeft maar daar ben ik niet altijd zo dol op.
Ik vind ze dan ook niet nodig in mijn soepje.
Ik gebruik aardig wat peper omdat ik wel houd van een soep met een beetje "pit", .

groetjes,
AMBER
_





_
Baronesse.1  
18 jan 2011 18:38
Waar haal je runder rookworst vandaan? Ik ken wel die runderrookworst van de Unox maar die is volgens mij niet halal??


Amber  
18 jan 2011 21:18
Hallo Baronesse,

Nee, de Unox runderrookworst is niet halal, maar dat maakt voor mij persoonlijk niets uit.
Ik gebruik deze worst wél; ik ben niet zo heel streng in de leer en voor mij hoeft vlees/worst niet persé halal te zijn.
Ik eet geen varkensvlees, maar de rest eet ik wel.
Je kunt echter ook blikjes runder en/of kippenworstjes kopen die halal zijn.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 okt 2012 09:50
amber ik word de chef van mijn leve bedankt

Gast  22 okt 2012 09:54
de laatste berigt was van douae sorie
_