Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Hizhi.o om 22:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marc. om 22:39
_
Marc. Online

Door luciaT om 22:35
_
Nieuw Forum onderwerp gestart

Door BIBI259 om 22:34
_
BIBI259 Online

Door Tharisis om 22:34
_
Tharisis Online

Door jeanneke1 om 22:34
_
Jeanneke1 Online

Door bonusmalus om 22:33
_
Bonusmalus Online

Door Ruud_ om 22:33
_
Ruud_ Online





_

Andere artikelen



Gazellehoorntjes met perzik-pistachevulling


gazellehoorntjes met perziken/pistachevulling

Traditioneel worden deze zeer bekende Marokkaanse koekjes gevuld met een amandelvulling;
Deze variatie wordt gemaakt met een vulling van gedroogde perziken en pistachenootjes.....

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

200 gram bloem;
mespuntje zout;
50 gram zachte roomboter;
1 eigeel;
een beetje lauw water.

Voor de vulling:


100 gram gedroogde perziken;

1 eetlepel vol pistachenootjes;

20 gram roomboter.

Extra:

1 losgeklopt eiwit;

citroenwater;

poedersuiker.

Zo maak je het:

Meng in een kom de bloem met het mespuntje zout, de roomboter en het eigeel en voeg daar beetje bij beetje wat lauw water aan toe.
Vermeng alles zodanig dat er een soepel en compact deeg ontstaat.
Leg een schone doek over de kom en laat het deeg een uurtje rusten.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor en hak en meng alles goed door elkaar.
Zet tot gebruik in de koelkast.

Bepoeder een werkvlak met wat bloem en rol het deeg zo dun mogelijk uit.
Steek er met een vormpje rondjes uit.
Smeer de randjes van de rondjes in met wat losgeklopt eiwit.

Maak kleine "worstjes" van de vulling en leg die op de ingesmeerde deegrondjes.
Vouw de rondjes over de vulling dicht zodat je een halve maantje krijgt en vorm die iets gebogen zodat je de zgn. "gazellehoorntjes" krijgt.

Plaats de gazellehoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat of op een siliconen bakmat.
Bak ze dan in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden.

Bestrijk de gazellehoorntjes, wanneer je ze uit de oven haalt, met wat warm water met citroen en rol ze dan door de poedersuiker.





Geplaatst op 12 februari 2010 12:25 en 10627 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
21 mrt 2010 20:04
Sorry Marguerite, ik was in de war met een ander recept.
Nu begrijp ik wat je bedoelt.
Dit zijn briouats of ook wel bricks geheten en het zijn driehoekige of rolvormige gevulde "loempiaatjes"(zo noem ik ze maar" die veel worden gegeten in Marokko, Algerije en Tunesië.
Ze worden gemaakt óf van loempiadeegvellen óf van filodeegvellen gevuld met hartigs of zoet.
Een rijtje van die recepten vind je hier:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=63790&BRIOUATSBRICKSBOUREKSPASTELLAS-OP-EEN-RIJTJE

groetjes,
AMBER

Gast  12 nov 2010 17:01
moet je ze helemaal in water en citroen deppen of alleen met een kwast ?
_





_
Amber  
12 nov 2010 23:04
In het recept staat "bestrijk" met wat warm water met citroen en dat betekent dus dat je ze bestrijkt (=besmeert) met een kwastje...

groetjes,
AMBER

Gast  29 nov 2010 14:16
Zou ik i.p.v. die gedroogde perziken gewoon pistache mogen gebruiken, want ik lust geen perziken en zou graag dit alleen maar met pistache willen maken.
_





_
Amber  
29 nov 2010 17:06
Ja, ik zou niet weten waarom niet.....wél meer pistache gebruiken natuurlijk...

groetjes,
AMBER

Gast  01 dec 2010 17:06
Hoeveel zou ik dan moeten gebruiken, in het totaal?
Sorry voor men vraagjes
_





_
Gast  24 aug 2011 14:03
we willen de recepten van lekkere koekjes waar kan ik die halen !


Amber  
25 aug 2011 21:21
Recepten van lekkere koekjes vind je in de linkerkolom bij het CATEGORIEËN OVERZICHT; klik op de categorie "koekjes/gebak/bonbons".

_





_
Gast  25 feb 2012 19:31
wat is een foodprocesor

Amber  
28 feb 2012 14:29
Een foodprocessor is een keukenmachine waarin je kunt hakken, malen, mengen, kloppen etc.
_