Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door toentje om 22:02
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door Pasja42 om 22:01
_
Pasja42 Online

Door Briesje om 22:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Anna J om 22:01
_
Anna J Online

Door toentje om 22:00
_
Toentje Online

Door Ries1950 om 22:00
_
Ries1 heeft zijn Gebruikersnaam veranderd in Ries1950

Door Ries1950 om 22:00
_
Profielgegevens aangepast

Door Briesje om 22:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



TAJINE VAN KEFTA,TOMATEN EN EI




Dit heb je nodig:

Voor de kefta:
- 500 gram lamsgehakt;
- 2 theelepels ras el hanout (=Marokkaans kruidenmengsel;bij de Marokkaanse winkel te koop);
- 1 theelepel gemalen komijn;
- 2 theelepels paprikapoeder;
- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie en verse koriander;
- 1 snufje scherpe rode peper;
- zout naar smaak.

Voor de tajine:
- 2 uien;
- 4 teentjes knoflook;
- 100 gram roomboter;
- 2 grote blikken gepelde tomaten;
- 1/4 theelepel kurkuma;
- 2 theelepels suiker;
- 2-3 mespuntjes scherpe rode peper.

Zo maak je het:

* Maak de kefta; meng met de hand alle ingrediënten door elkaar en laat minstens 30 minuten rusten;
* Pel ondertussen de uien en de knoflook, hak ze fijn. Laat de boter in een tajine of hapjespan smelten. Fruit in 5 minuten op een zacht vuurtje al roerend de uien en de knoflook. Doe er de tomaten en het sap bij, prak ze fijn met een vork, voeg de kurkuma, de suiker, de peper en wat zout toe. Laat 30 minuten zonder deksel sudderen;
* Rol kleine balletjes met een doorsnee van ong. 2 cm. van het gehakt. Leg ze in de tomatensaus, doe het deksel half op de pan en laat 20 minuten doorsudderen. Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus redelijk dik zijn; indien dit niet het geval is, haal dan alle balletjes met een schuimspaan uit de saus en laat de saus op hoog vuur indikken.
* Laat de balletjes er daarna weer enkele seconden in opwarmen en dien het gerecht dan direct op.
Geef er grote stukken warm Marokkaans brood bij. Turks brood of stokbrood kan ook heel goed.....

Variatie:

Je kunt de tajine zo serveren of er aan het eind van de kooktijd 4 eieren aan toevoegen en die in de saus laten pocheren.....

Dit gerecht kan ook met vet rundvlees, een ribstuk of entrecôte gemaakt worden. Je kunt tevens 1 handje witte amandelen en/of 8 dadels zonder pit aan de saus toevoegen. Deze schotel kan van tevoren bereid worden; je warmt hem dan voor het opdienen eerst langzaam op.




Geplaatst op 10 maart 2007 13:23 en 26779 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Monicaa.1  
30 jul 2008 12:30
Hallo,
Ik heb een beetje gefraudeerd met inschrijven, ik ben nl. nog geen 45.
Maar ik heb het weekend jl. dit gerecht gemaakt en het was HEERLIJK!!
Via google met het woord tajine ben ik op deze site terechtgekomen.

Ik kan dit iedereen aanraden om dit te maken. Ik heb het geserveerd met een lekkere salade, Marokkaans brood en gebakken aardappeltjes.

Ik heb nog wel 1 puntje van correctie. De eieren hebben langer dan 4 minuten nodig om gepocheerd te worden.

Bedankt!
Groet,
Monica

Amber  
24 aug 2008 20:17
Hallo Monica,

Fijn dat je deze tajine heerlijk vond; het is ook 1 van de favorieten bij mij thuis...
Ook leuk dat je mij corrigeerde v.w.b. de pocheertijd van de eieren maar ik schreef nergens dat ze 4 MINUTEN gepocheerd moeten worden maar wel dat je er 4 EIEREN in kon laten pocheren aan het einde van de kooktijd!
Onnodig te zeggen dat de eieren gepocheerd zijn wanneer je ziet dat ze gestold zijn in de saus.....

Groetjes,
AMBER


_





_
Jamila  
13 jul 2009 15:01
Dit staat bij mij op het menu voor vanavond.
De saus pruttelt al....

Amber  
28 jul 2009 18:25
Hoi Jamila

Ik zag dat je jouw berichtje schreef op 13 juli: de dag dat wij zijn vertrokken richting Marokko. Ik lees het nu pas en hoop dat het je gesmaakt heeft.

groetjes vanuit een zeer zonnig en warm Marokko
AMBER
_





_
Gast  26 jul 2011 12:09
Ik heb dit gisteravond vast voorbereid en vanavond lekker smullen inshallah. Het ziet en ruikt in ieder geval lekker!

Dit is echt een site waar ik naar opzoek was! Thanks. :grin:

Amber  
26 jul 2011 15:07
Geen dank, veel plezier er mee,

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
26 jul 2011 15:07
Geen dank, veel plezier er mee,

groetjes,
AMBER

Gast  30 sep 2013 09:33
Hallo Amber ik wil dit vanavond koken alleen kook ik voor een groter gezelschap dan dat ik kan koken in de tajine die ik heb.
heb je misschien een tip? ik las een keer in een snelkookpan?
...misschien toch eens aan mijn schoonouders vragen een grotere tajine op te sturen
_





_
Amber  
30 sep 2013 12:46
Je zou dit ook kunnen maken in een ruime hapjespan of braadpan of zelfs een kookpan (niet in een snelkookpan hoor).
Succes met het recept.

groetjes,
AMBER

Gast  02 feb 2014 16:39
het was ontzettend lekker echt een pure Marokkaanse gerecht.
xxx youssra
_





_
Gast  30 mei 2014 15:03
Vandaag probeeren .. ik ben met een marokaanse man
ik kook zelf eigelijk altijd Indisch . En liet het marokaans over aan mijn schoonpaps
aleen nu hij er niet meer is eten wij nooit meer marokaans dus ga het nu zelf maar leren hihi om te beginnen met mijn lievelings eten :grin:

Amber  
30 mei 2014 19:48
Als je met een Marokkaanse man bent dan zou ik zeker wat vaker Marokkaanse gerechten koken want je weet het: de liefde van de man gaat nog steeds door de maag!
_