Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Loezie om 07:00
_
Loezie Online

Door tulpmans om 06:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 06:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 06:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 06:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 06:57
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door S.postma om 06:57
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 06:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Couscous met kip




Ingrediënten:
Couscous:
* 400 gram couscous * 75 gram boter * 4 eetlepels olie.
Kip: * 1 grote kip * 300 gram uien * snufje gember * 2 snufjes saffraan * 10 cl olijfolie * 20 gram peterselie * 20 gram verse koriander * zout, peper.
Garnering: * 200 gram lichtbruine rozijnen * 5 gram kaneel * 1 cl oranjebloesemwater * 30 gram boter * 4 uien * peper.

kookpan/couscouspan.

Voorbereiding:
Snijd de kip in stukken.Pel en hak de uien en hak de koriander en peterselie fijn. Meng het geheel in een kom. Voeg een beetje zout en peper, gemberpoeder en olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar. Doe de stukken kip in een pan met wat hete olie. Braad de kip hier in aan. Voeg de marinade toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar. Doe er vervolgens een beetje saffraan bij, roer door en laat ongeveer 20/25 minuten doorstoven. Bereidt de couscous voor volgens het algemene recept. Als je kant en klare couscous gebruikt, volg dan het recept dat op het pak staat. Gebruik je couscous, die je moet stomen, bevochtig dan de couscous, maak de korrels los, doe in het bovenste deel van de couscouspan en laat stomen. Herhaal dit drie keer, maak steeds de korrels los met water en wat olie en stoom tot de couscous gaar en zacht is.Werk er op het laatst een klontje boter doorheen.

Bereidingswijze:
Verhit een beetje olie in een koekenpan en doe hierin de gehakte uien. Voeg de rozijnen toe, vervolgens de kaneel, de peper en de boter.Schep dit alles goed om en parfumeer het geheel met het oranjebloesemwater. Laat het 15 minuten zachtjes stoven. Schep de couscous op een schaal en leg in het midden de stukken kip en daarbovenop de garnering van rozijnen en uien.




Geplaatst op 10 maart 2007 13:27 en 8046 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  03 okt 2010 14:42
best wel lekker

Amber  
04 okt 2010 20:50
Best wel??
_





_
Gast  27 nov 2012 19:23
het klinkt heerlijk morgen lekker op me gemakie maken :grin: