Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door 50plusser.nl om 10:00
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 10:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loes56 om 09:59
_
Loes56 Online

Door elvira om 09:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door vriend55 om 09:56
_
Vriend55 Online

Door elvira om 09:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Labje om 09:55
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Ries1950 om 09:54
_
Ries1950 Online





_

Andere artikelen



KALFSVLEESTAJINE MET AARDAPPELEN EN OLIJVEN




Dit heb je nodig:

1,5 kilo kalfsvlees (lamsvlees kan ook);
2 gehakte uien;
3 in stukjes gehakte tomaten;
1 saffraanpoeder;
3 eetlepels olijfolie;
1 afgestreken theelepel gemberpoeder;
1 afgestreken theelepel ras el hanout;
zout en zwarte peper naar smaak;
500 gram geschilde en in vieren gesneden aardappels;
een handje groene ontpitte olijven.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een pan en braad de stukken vlees daarin aan. Voeg, als het vlees mooi bruin is aan alle kanten, de gehakte uien, zout en peper en de specerijen toe. Roer alles goed door elkaar zodat de specerijen hun smaak loslaten.
Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur 30 tot 40 minuten zachtjes koken.
Voeg er dan de stukken aardappel en de olijven aan toe en laat het gerecht nog enkele minuten stoven totdat de aardappels gaar zijn.
Je kunt er nog wat bouillon of water aan toevoegen als de saus te dik is. Proef of er voldoende zout en peper is toegevoegd.
Schep het gerecht op een mooie ronde schaal en dien op met verschillende salades en Marokkaans brood.



Geplaatst op 10 maart 2007 13:33 en 2832 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber-fan  
15 mei 2009 16:54
Hoihoi Amber!

Nou, vorige week is het er van gekomen: ik heb een mooie, handbeschilderde tajine gekocht omdat ik helemaal weg ben van je website. Heb toen dit recept geprobeerd. Binnen enkele minuten vulde de keuken zich met heerlijke geuren. En wat was dit een lekker gerecht. Ga het zeker vaker maken, vooral als ik eters krijg. Dit doet beslist niet onder voor een gerecht uit een restaurant hoor!

Ondertussen kijk ik natuurlijk weer uit naar nieuwe recepten. En de wok: die stuur ik maar even op vakantie.

Groetjes en een heel fijn weekend,

Je grootste fan

Amber  
15 mei 2009 20:55
Hoihoi "Amberfan".....

Heel leuk om te lezen dat ik wéér iemand heb kunnen overhalen de wereld van de tajine in te duiken.
Zoals je misschien wel hebt gezien staan er heel veel tajinerecepten op dit weblog; pas weer een paar nieuwe toegevoegd die ook niet te versmaden zijn, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.
Ik wens je veel genoegen bij het experimenteren met je tajine.....de wok zou ik trouwens niet opbergen hoor.....ik ben ok een grote wokfan en voor snel klaar én lekker komt ook bij mij thuis heel vaak een wokgerecht op tafel.....

Groetjes en een fijn en hopenlijk beetje zonnig weekend (het regent hier bákken),
AMBER
_