Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door LadyLely om 10:20
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door h.beilemans om 10:19
_
H.beilemans Online

Door Nita123 om 10:18
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Nita123 om 10:18
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Nita123 om 10:18
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Nita123 om 10:18
_
Nita123 Online

Door NicolaasP om 10:18
_
NicolaasP Online

Door Anneke123 om 10:16
_
Anneke123 Online





_

Andere artikelen



Rode vruchten cake


Rode vruchten cake

Cake kan je combineren met talloze ingrediënten; dit keer een fijne cake met rode vruchten.....

Dit heb je nodig:

5 eiwitten;
1 ei;
120 gram roomboter;
120 gram suiker;
100 gram bloem;
1/2 pakje bakpoeder (5 gram);
1 zakje vanillesuiker;
100 rode vruchtjes (diepvries);
mespuntje zout.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Laat de rode vruchtjes ontdooien in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Smelt de roomboter.

Mix in een kom met een garde het ei, de suiker en de vanillesuiker.
Voeg daar de gesmolten boter, het bakpoeder en beetje bij beetje de bloem aan toe.
Mix alles goed door.

Klop in een andere, absoluut vetvrije kom de eiwitten stijf met een mespuntje zout.

Roer het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met een metalen lepel door het beslag.

Schep een kwart van het beslag in een aparte lege kom en schep daar voorzichtig de goed uitgelekte rode vruchtjes doorheen.

Beboter en bebloem een niet al te grote cake vorm (langwerpig, rond of vierkant naar keuze)
Schep de helft van het overgebleven cakebeslag zonder vruchtjes op de bodem van de cakevorm.
Schep daar bovenop het beslag dat vermengd is met de rode vruchtjes.
Eindig met het restant van het "gewone" cakebeslag.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (de prikker moet er schoon uitkomen).

Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
Stort de cake op een rooster om helemaal af te koelen.
Bestrooi evt. met poedersuiker.





Geplaatst op 26 maart 2010 21:01 en 15147 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 aug 2011 17:15
hallo Amber de smaak was heerlijk alleen hij was super dun kun je mischien ook aangeven welke vorm van hoeveel cm jij die meestal gebruikt en als je de eiwitten met zout gaat mixen komt ie niet echt stijf uit wel vloeibaar moet dat zo ik hoor het graag.

Amber  
29 aug 2011 21:26
Tja, hoe groot die vorm moet zijn; ik schreef al in het recept: niet al te groot.
Het eiwit moet wel stijf worden als je het klopt, de kom daarvoor moet absoluut vetvrij zijn en er mag geen flintertje eigeel in zitten; voeg anders het mespuntje zout toe als je de suikers hebt gemixt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  31 aug 2011 12:03
in jou recept staat dat ik de eiwitten moet klopen met een mespuntje zout er staat niets over met suiker kloppen.

Amber  
31 aug 2011 13:54
Ik schreef dat je het mespuntje zout kunt toevoegen, als je dat wilt, ná deze handeling
"Mix in een kom met een garde het ei, de suiker en de vanillesuiker."
Even goed lezen....

_





_
Gast  05 sep 2011 08:24
Sorry amber wat jij net beschreef van mix de ei suiker en vanillie suiker dat is niet de handeling van mix de eiwitten moet ik nou de eiwitten apart mixen met suiker en zout of alleen met een mespuntje zout??

Sorry voor zoveel vragen ik vindt het namelijk een heerlijke cake vandaar zoveel vragen.

Amber  
05 sep 2011 10:22
Je moet de eiwitten wél apart stijf kloppen; het mespuntje zout kan je toevoegen waar en wanneer je dat wilt.....
_





_
Gast  05 sep 2011 10:30
Ok over de zout is duidelijk maar hoe moet ik de eiwitten stijfkloppen alleen 5 eiwitten met suiker of zonder

Amber  
06 sep 2011 12:02
Sorry hoor.....maar ik word hier een beetje moe van; probeer het gewoon zelf eens allemaal uit en dan zie je het vanzelf....
_