Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tulpmans om 19:32
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Charissa46 om 19:31
_
Charissa46 Online

Door tulpmans om 19:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 19:30
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 19:29
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door redone om 19:29
_
Redone Online

Door tulpmans om 19:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tulpmans om 19:27
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel/honing/appelcake


Amandel/honing/appelcake

Een heerlijke cake met drie uitgesproken ingrediënten.
Een lekker glas mintthee erbij of een cappuchino....allemaal goed.

Dit heb je nodig:

150 gram bloem;
3 eieren;
5 eetlepels honing;
100 gram gesmolten roomboter;
1 zakje vanillesuiker;
1 zakje bakpoeder;
1 1/2 dl. volle melk;
50 gram gemalen amandelen;
2 á 3 appels;
suiker vermengd met kaneel;
een flinke handvol geschaafde amandelen;
een extra beetje honing of abrikozenjam.

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 180 graden.
Smeer een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Schil de appels, snijd elke appel in tweeën, haal het klokhuis er uit en maak in elke appelhelft sneetjes in de bolle zijde.

Mix in een kom de eieren met de vanillesuiker en de honing.
Mix er daarna de gesmolten roomboter doorheen.
Roer er het amandelpoeder en de met het bakpoeder vermengde bloem doorheen.

Mix er op het laatst de volle melk doorheen tot je een luchtig beslag krijgt.

Schep het beslag in de bakvorm en beleg met de ingesneden appelhelften (met de bolle kant naar boven).
Bestrooi het geheel met het amandelschaafsel en een flinke eetlepel suiker/kaneel.
Zet ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de cake afkoelen op een rooster.
Verwarm een beetje abrikozenjam of wat honing in een pannetje en bestrijk de cake daarmee.





Geplaatst op 10 april 2010 22:18 en 10074 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Moontje-fifty5.1  
10 apr 2010 23:51
ziet er héél lekker uit ...zal het zekker eens maken hoor

Benneke  
11 apr 2010 11:35
Om zo in te bijten Amber, ziet er geweldig lekker uit.

Een groet van Benneke
_





_
Gast  06 sep 2010 14:21
mmm lekker

Gast  10 sep 2010 16:54
Verrassend. Het deeg was bijzonder slap voor een cake dus een beetje extra bloem toegevoetd... en na en half uur bakken kwam er nog steeds deeg mee aan de prikker. In totaal heb ik het geheel 50 minuten laten bakken. Na 50 minuten zag het er nog slap uit maar er bleef niets maar hangen aan de prikker. Met argwaan heb ik de cake gestort en.... hij bleef staan. Super!
_





_
Gast  22 jan 2011 12:21
Net deze cake uit de oven gehaald... ziet er heerlijk uit !!!
geurtje van appelstrudel hangt nu in huis :grin:

Gast  02 mrt 2011 16:41
ishet een islamistich recept??:$
_





_
Amber  
03 mrt 2011 01:12
Nee, het is gewoon een lekker recept......wat versta jij onder "een islamitisch recept"?
Op dit weblog staan niet alleen maar Marokkaanse en andere Arabische recepten maar ook andere recepten uit andere landen die ik lekker vind.

Gast  22 mrt 2012 11:08
ZIET ER LEKKKKKKERRR UIT :grin:
_





_
Gast  23 nov 2012 22:19
Taart staat in de oven. Helaas vergeten melk toe te voegen, maar ik denk dat de taart zonder melk ook wel lukt. Het deeg was iets dunner dan cakedeeg. Ruikt heerlijk en ziet er lekker uit. Bedankt voor het recept. Groet, Petra

Gast  23 nov 2012 22:19
Nog even een opmerking: ik heb een springvorm met een doorsnede van 20 cm. gebruikt. In het recept stond geen grootte van de vorm vermeld.
Nogmaals groet, Petra
_





_
Gast  22 feb 2013 16:57
Hallo amber,
als ik het goed begrijp moeten de apelhelften ook gewoon helften blijven, maar dan met sneetjes erin? Dankje, PS: Super mooie recepten heb je staan!

Amber  
22 feb 2013 20:21
Hallo...

In het recept staat geschreven:
""Schil de appels, snijd elke appel in tweeën, haal het klokhuis er uit en maak in elke appelhelft sneetjes in de bolle zijde.""

dus ja,het blijven helften en je legt ze met de bolle, ingesneden zijde naar boven op het deeg.

Bedankt ook voor je complimenten....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 feb 2013 20:54
Ziet er lekker uit Amber
Ga ik volgend weekend maken
Groet
Aprilleke