Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Stella45 om 05:09
_
Stella45 is vandaag Jarig

Door Citroen2cv om 05:09
_
Citroen2cv is vandaag Jarig

Door Maximax om 05:09
_
Maximax is vandaag Jarig

Door Feather om 05:09
_
Feather is vandaag Jarig

Door Herman38 om 05:09
_
Herman38 is vandaag Jarig

Door cottensheidi om 05:09
_
Cottensheidi is vandaag Jarig

Door laurlennards om 05:09
_
Laurlennards is vandaag Jarig

Door dezeum60 om 05:08
_
Dezeum60 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Basboussa (griesmeelgebak) met gecondenseerde melk



Er staat al een heerlijk basboussarecept op dit weblog maar dan wordt ze gemaakt met vanillevla (zie de link onder dit recept).
Onderstaande versie wordt gemaakt met gecondenseerde melk.
Blikjes gecondenseerde melk kan je vinden in het schap van de supermarkt bij de koffiemelk (zie de foto).

Dit heb je nodig:

(1 kop = 200 ml.)

1 blikje gecondenseerde melk (van 397 gram);
1 ei;
2 koppen griesmeel (middel grof);
1/4 kop zonnenbloemolie (of gesmolten roomboter);
1 koffielepel bakpoeder;
1 eetlepel rozenwater (of oranjebloesemwater);

voor de siroop:
1 1/2 kop suiker;
3 koppen water;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
het sap van 1/2 citroen.

Zo maak je het:

Maak eerst de siroop: vermeng in een pannetje het water met de suiker, het oranjebloesemwater en het citroensap en breng aan de kook.
Laat ongeveer15 minuten zachtjes koken, haal dan van het gas af en laat afkoelen.

Verwarm de oven vóór op 180 graden.

Vermeng in een kom (met behulp van een garde of een vork) de gecondenseerde melk, het ei, het rozen- of oranjebloesemwater en de olie (of de gesmolten roomboter) met elkaar.
Roer daar beetje bij beetje het griesmeel en de bakpoeder doorheen.

Neem een rechthoekige of een vierkante lage bakvorm, beboter en bestuif die met wat bloem en schep daar het beslag in.
Maak de bovenkant van het beslag glad met behulp van de bolle kant van een lepel.

Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de basboussa tot ze gaar en bruin is.

Haal de basboussa uit de oven en besprenkel met 1/3 deel van de siroop.
Laat 10 minuten intrekken en besprenkel nogmaals met de helft van de overgebleven siroop.
Laat wéér 10 minuten intrekken alvorens het restant van de siroop over de basboussa te sprenkelen.

Laat de basboussa tenminste 4 uur afkoelen.
Bestrooi de basboussa evt. met geroosterde grofgehakte amandelen of amandelsnippers of grofgehakte pistachenootjes.
Snijd de basboussa in blokjes en zet ze in papieren vormpjes.






Artikel links


Geplaatst op 16 april 2010 23:13 en 50358 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  29 aug 2010 15:05
mm perfekte keekjes


Gast  04 sep 2010 14:42
klinkt heerlijk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :grin:
_





_
Gast  05 sep 2010 18:16
mmmmmmhhh

Gast  09 sep 2010 12:53
ik Ghaa dat maken op suikerfeest :D en je hebt echte een leuke site , houden zoo amber !! :grin:
& het is ook een wat makkelijke recept en heerlyke cake
_





_
Gast  01 okt 2010 22:16
klinkt heerlijk!

Gast  03 okt 2010 00:36
heerlijk allemaal
_





_
Gast  03 okt 2010 00:43
hooooooooooooooi ik ben op zoek naar een recept van die roede ramsemen.ik weet dus niet. hoe ik die moet maken en ook nog. zo mooi rond.

Gast  03 okt 2010 00:45
heerlijk allemaal
_





_
Gast  24 okt 2010 22:47
Beste Amber,

Leuke site, en zie veel lekkers! Ik heb deze cake gemaakt, maar hij is echt vol met het suikerwater? Heb ik iets verkeerd gedaan? Heb netjes de hoeveel heden aan gehouden? Nu 5 uur later is de cake nog steeds heel erg nat, of hoordt dat zo?

Alvast bedankt.

Amber  
25 okt 2010 15:58
Vochtig moet de basboussa zijn, niet echt nát.
Misschien de volgende keer wat minder siroop gebruiken?

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 nov 2010 20:58
ooh klinkt wel lekker k wil het ook wwel maken hmmmm.ik ga het wel morgen maken

Gast  25 nov 2010 19:06
ik heb de cake gemaakt maar waarom blijft het zo droog
_





_
Amber  
26 nov 2010 13:21
Tja, iemand hierboven had te veel siroop gebruikt....misschien heb jij te weinig gebruikt?

Gast  30 dec 2010 15:04
sorry hoor ik heb nu alles uitgeprobeerd maar nog steeds vind ik het niet als een cake smakenhet is dik zwaar en een dike mazza blehhhhhhh het is niet lekker droog zoals een cake moet smaken jammer ik heb het geprobeerd ga het proberen op een andere mannier maar weleen leuke site
_





_
Amber  
31 dec 2010 00:22
Het is ook eigenlijk niet een echte cake, het is door het griesmeel veel groffer en het gebak is veel vochtiger dan cake.
Je kunt het niet echt vergelijken met cake
Gebruik anders het basboussarecept dat onderaan het artikel staat; de vanillebasboussa?
Er staat hier ook nog een recept van basboussa gemaakt met yoghurt.
Wil je een echt cake-recept dan moet je toch echt iets anders zoeken.
Cake is véél droger.


Gast  15 mei 2011 15:22
hai kan ik deze kookboek ook bestellen zoja hoe en waar??
_





_
Amber  
16 mei 2011 13:31
Dit is geen kookboek....dit is een weblog waar ik een paar honderd recepten op heb geplaatst.
Wil je sommige van die recepten hebben dan kan je mijn weblog opslaan bij je favorieten op je computer of elk recept uitprinten....

Gast  17 aug 2011 14:49
lekker
_





_
Gast  17 aug 2011 19:23
ziet er lekker uit,maar kun je ook honing gebruiken in plaats van die siroop.

Amber  
19 aug 2011 00:23
Ja hoor...wel eerst warm maken en dan uitgieten over de basboussa

_





_
Gast  28 aug 2011 13:37
lijkt me lekker, eens uitproberen :grin:

Gast  28 aug 2011 14:36
:grin:
_





_
Gast  05 sep 2011 23:09
Hay Amber

ik ga jou koekjes maken ze zien lekker uit allemaal
je hoort van me alles ik ze maakt heb
en bedankt voor je recepten

Groetjes mounia

Amber  
06 sep 2011 12:13
Hallo Mounia,

Graag gedaan hoor en veel succes met de recepten....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  12 okt 2011 16:05
Moet dat gecondenseerde melk met suiker zijn zoals op de foto? Ik heb uiteraard niet-gesuikerde bij



Amber  
13 okt 2011 12:39
Ja gesuikerde.....
_





_
Gast  30 okt 2011 01:52
Ziet er lekker uit! :grin: :grin: :grin:

Gast  30 okt 2011 22:40
Mm ik heb ze gegeten MA MA MIA ! DIE ZIJ ECHT PERFECTO
_





_
Gast  01 nov 2011 17:10
hallo,amber, deze bousboussa ziet er echt heerlijk uit, wil hem uitproberen maar ik wil een grote maken, moet ik gewoon alle ingrediënten x2 of x3 doen, wil hem maken voor het offerfeest, bedankt

Amber  
02 nov 2011 14:56
Ja hoor, gewoon de hoeveelheden verdubbelen of ver-driedubbelen....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  07 nov 2011 17:59
klinkt lekker.

ik heb e trek in ik ga het morgen maken.

hmmmmm :grin:

Gast  23 nov 2011 20:38
Deze versie is heerlijk, alleen ben ik nog op zoek naar de juiste oventijd. 30 minuten is waarschijnlijk te lang, de randjes zijn nu bruin (maar die snij ik er gewoon af), en ondanks de siroop nog steeds ietsjes te droog. Hoelang moet de basboussa in de oven?
_





_
Gast  03 jan 2012 19:24
Dit zijn zulke overheerlijke lekker recepten die ik zelf heel erg lekker vind
heb je nog meer recepten? fantastisch site hoe ben je er op gekomen;)

Gast  03 jan 2012 19:25
Diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjn zuuuuuuuuuuuuuuullllllllkkkkkkkkkkeeeeeeeeeee lllllllleeeeeeeeekkkkkkkkeeeeerrrrrrrrrrreeeeeeeee e kkkkkkoooooooooeeeeeeeeeekjes
_





_
Gast  08 mrt 2012 11:52
hoeveel zit er on een kopje

Amber  
09 mrt 2012 14:17
Dat staat bovenaan het recept: 200 ml.
_





_
Gast  12 mrt 2012 14:12
ik heb en bakvorm van 28cm en de basbousa is wat dunner dan op de foto moet ik en andere bakvorm van 24cm gebruiken bedankt

Amber  
13 mrt 2012 11:42
Ja; als je 'm hoger wilt dan een kleinere vorm gebruiken....
_





_
Gast  05 apr 2012 19:10
:grin: ik ga deze basbousa maken met me moeder lijkt me echt lekker



Gast  01 sep 2013 17:55
Lekker! Ik heb m 30 minuten gebakken op 180 graden en daarna overgoten met siroop en toen nog 20 minuten op 100 graden.
_