Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door marijbar om 14:44
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door dagmar57 om 14:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Loezie om 14:42
_
Loezie Online

Door marijbar om 14:42
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door marijbar om 14:41
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door dagmar57 om 14:41
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door marijbar om 14:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Tympaan om 14:40
_
Tympaan Online





_

Andere artikelen



Pinda-chocoladeballen



Dit heb je nodig:

500 gram pindakaas (het liefst een groffe soort met stukjes pinda);
120 gram gesmolten roomboter;
200 gram gezeefde poedersuiker;
100 gram Kellog's Special K Original;
50 gram cacaopoeder;
350 gram witte, melk- en/of pure chocolade.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de pindakaas met de gesmolten roomboter.
Voeg er dan de gezeefde poedersuiker, de cacaopoeder en de Special K aan toe en vermeng alles goed.
Zet het mengsel tenminste 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.

Smelt de chocolade naar keuze in de magnetron of in een schaal boven heet water.

Bedek een plat en koud werkvlak met bakpapier.
Neem stukjes van het pindamengsel en vorm er met de palmen van je handen balletjes van 2 cm doorsnede van.
Doop de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade, haal ze er met een vork uit en laat ze wat uitlekken.
Plaats de balletjes op het bakpapier en laat ze drogen.
Zet ze evt. nog even in de koelkast.

KLIK OOK EENS OP ONDERSTAANDE LINKS: NOG MEER HEERLIJKS TE MAKEN ZONDER OVEN........




PINDAKAAS


Artikel links


Geplaatst op 22 mei 2010 22:53 en 15851 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  16 aug 2010 17:43
ziet er lkkr uit

Gast  16 aug 2010 18:50

wauw wat ziet het er lkkr uit met die choco
_





_
Gast  24 aug 2010 15:59
ziet er lekker uit


Gast  28 aug 2010 19:49
mmmmmmmmmmmmmm dit zijn de beste koekjes
dat ik heb geproeft

_





_
Gast  02 sep 2010 19:15
ik wil graag deze koekjes maken voor suikerfeest..
pindakaas (het liefst een groffe soort met stukjes pinda) maar Pindakaas is toch kaas, hoe kunnen er dan groffe soort met stukjes pinda in zitten?

Amida  
02 sep 2010 19:17
het recept ziet er smakelijk uit Amber maar zééér calorie rijk heb ik het idee.

groet Hans
_





_
Gast  04 sep 2010 18:02
over dat pnda kaas kaas is dat is geen kaas dat is iets wat je op je brood SMEERT nou heerlijk dit alllemaal

Gast  06 sep 2010 18:19
mmm lekkeer
_





_
Gast  07 sep 2010 13:23
Het recept ziet er zekker smakkelijk uit. Ik wil het maken maar ik weet alleen niet waar ik pindakaas (het liefst een groffe soort met stukjes pinda) kan vinden. Ik hoor het graag van u. Ik wil het voor suikerfeest maken inschallah


Amber  
07 sep 2010 13:30
Ik weet niet waar je woont (in België misschien?) maar pindakaas is toch overal verkrijgbaar? Kijk voor de zekerheid naar foto nr.2.
_





_
Gast  07 sep 2010 17:54
Hmm ziet er lekker uit:D
ik ga het zeker maken voor suikerfeest!

thnx :grin:

Gast  07 sep 2010 20:04
Ik woon niet in belgie ik woon in nederland, en ik weet dat het overaal te verkrijgen is, alleen jij zegt het liefst een groffe soort en daar vraag ik me af waar je het vandaan hebt.
_





_
Amber  
09 sep 2010 17:51
Gewoon bij de supermarkt hoor......vooral Calvé heeft pindakaas in verschillende soorten.....

Amber  
09 sep 2010 17:53
Kan je het nou echt niet vinden, gebruik dan maar gewoon de verkrijgbare soort; gewone, normale pindakaas dus.....
_





_
Lotusia  
09 sep 2010 17:56
Oh jee, wat lekker allemaal. En ik moet nog wel op dieet. Zo komt er natuurlijk niks van terecht!

Amber  
09 sep 2010 18:24
Hahaha, op diëet is prima....op z'n tijd......maar lekker snoepen moet ook kunnen af en toe.....

groetjes,
AMBER
_





_
Lotusia  
09 sep 2010 18:30
Ha ha, ja dat is nou juist het probleem, ik KAN NIET stoppen

Gast  10 sep 2010 23:34
Vandaag gemaakt. Leuk en lekker. Tip: Doop niet de balletjes in de chocola maar dep de balletjes aan de onderkant in ongesmolten chocola en leg de balletjes met de chocola naar onder op het vetvrije bakpapier met daaronder een klein dienblad. Vervolgens de gesmolten chocola op elk balletje scheppen zodat het smeltend rond de balletjes naar beneden kan zakken. Direct in de koelkast zetten om af te koelen. Het resultaat is dan een mooi krokant chocolade laagje om de balletjes.
_





_
Amber  
13 sep 2010 21:35
Handige tip....bedankt!!!!!

groetjes,
AMBER

Gast  14 sep 2010 13:22
Misschien een domme vraag, maar moet ik van elk soort chocola 350 gram hebben? Of in totaal 350 gram.
En hoeveel kan ik er maken van dit recept?

Alvast bedankt!
_





_
Gast  14 sep 2010 17:30
Hallo Amber,
Ik heb ze gemaakt voor het Suikerfeest en ik vond het toch moeilijk om ze mooi rond te krijgen net als op de foto. Ondanks dat ze ietwat miscvormd zijn, zijn ze heerlijk vooral als je ze in de koelkast hebt bewaard. Ik wil ze weer gaan maken maar wil graag weten hoe jij ze zo mooi rond kreeg.

Rachida

Amber  
14 sep 2010 23:40
Je moet in totaal 350 gram chocolade hebben en dan mag je zelf bepalen of het óf witte én bruine (melk of puur), óf alleen witte óf alleen bruine chocolade moet zijn.


V.w.b. de vorm: gewoon het pindamengsel eerst goed laten opstijven in de koelkast.
Evt. de Kellogs wat fijner maken voordat je het aan het mengsel toevoegt.
Ná het koelen in de koelkast er mooie ronde balletjes van maken.
_





_
Gast  20 sep 2010 21:08
Nog eens gemaakt maar nu een leuke variant! De cacaopoeder was op en ik heb oploskoffie met poedermelk genomen.... Om je tong na te slikken.
Nadat de boel is opgesteven, er balletjes van rollen en die invriezen!!!! Als je dan de chocolade er overheen giet, stijft de chocola niet alleen ineens op maar het pindaballetje smelt niet vanwege de hete chocola. Resultaat: mooie ronde balletjes

Amber  
22 sep 2010 13:51
Hele goede tips......bedankt!! :grin:

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  24 okt 2010 13:01
heb ik geprobeer
moi de vici so lekker omg
puur is gor dus melk en wiitte o ik ben geen 50+er dus :twisted:
zo lekker

Amber  
25 okt 2010 15:44
wat is er mis met 50plussers?
Ik ben wél 50+ en jij gebruikt toch ook mijn recepten?
Als je vijftigplussers niks vind moet je ook de rec epten niet gebruiken.
Makkelijk zat!!
_





_
Gast  07 nov 2010 18:11
De koekjes lijkne mij heeeel erg lekker
Dus ga ik ze proberen
Hoop maar dat ze lekker zijn
Daaag


Gast  07 nov 2010 18:13
Ik heb het geprobeert en ze zin heeeeeeerlijk
En Lotusia dankje wel voor je tips
x
_





_
Gast  08 nov 2010 18:33
Hoihoi
had de balletjes gemaakt.
Doopte ze in de gesmolten chocolade.
Resultaat was Te erg ..hhaha
de chocolade werd niet mooi dr om heen gevormd..
De balletjes vielen uit elkaar...
Graaaag tipsss wat nuuuuuu???
liefs Souhaila

Amber  
09 nov 2010 14:29
Tja...lees het recept en alle reacties en tips na het recept nog eens goed door; misschien heb je toch echt iets verkeerd gedaan?

groetjes,
AMBER
_





_
Amber  
15 nov 2010 11:52
hallo meisje van 13,

Door een foutje van mij heb ik je reactie per ongeluk verwijderd, maar ik heb je vraag wel gelezen.
Je vroeg of en waar je cacaopoeder kan kopen.
Ja hoor, gewoon bij de supermarkt, meestal bij de koffie en theeafdeling.
Je moet dan het merk 'BLOOKER" hebben, maar als je een andere vindt mag dat natuurlijk ook.
Het is chocoladepoeder waar geen suiker in zit.

beslama,
AMBER

Gast  15 nov 2010 15:37
okee, dan heb ik wel de goede gocht
ik ben er nu mee bezig, en het gaat best wel goedhet staat nu in de koelkast, voor 30 min tog.
de chocolade een beetje ta lang in de magnetron gedaan,,
maar dat komt goed
Bedankt
_





_
Amber  
16 nov 2010 15:48
Minstens 30 minuten in de koelkast....langer mag ook en is zelfs beter.
Ik hoop voor je dat ze goed gelukt zijn.

groetjes,
AMBER

Gast  06 jan 2011 14:51
Heej leuke site en handige recepten
ik zit op de bawsis school groep 8 en wij
doen een project over Afrika ik en min Groepje hebben Marokko
En wij wouden dit graag maken maar waarom moet je cornflakes in deze bonbons doen? ik hoor het graag van je!

Groetjes lillianne
PS: Het ziet er wel heel lekker uit.
_





_
Amber  
06 jan 2011 18:00
Hallo Lillianne,

Er moeten cornflakes in zodat het lekker "crunchy" wordt. Je kunt er bijvoorbeeld ook ricecrispies in doen; die vind je ook in de supermarkt naast de pakken cornflakes,
Veel succes en plezier met jullie Afrika/Marokko-project.

groetjes,
AMBER

Gast  16 jan 2011 18:08
hoi ze zien er lekker uit.maar waar kan je cocapoeder helen of kopen?.
want ik heb bijna overal gezocht so ik was zo moe he.oke maar wil je het zeggen.


groetjes hajar
_





_
Amber  
17 jan 2011 00:04
Eigenlijk heb ik dat al geschreven in één van de bovenstaande reacties, b.v. aan het "meisje van 13":
Ik schreef dat je cacaopoeder kan kopen in elke normale supermarkt.
Je vindt het daar waar de koffie en thee en de chocodrankpoeder staan.
Cacaopoeder is pure chocoladepoeder zonder suiker.
B.v. van het merk "Blooker" of "Droste".

AMBER

Gast  22 apr 2011 16:44
WAJAW dit is egt het lekkerste :grin: :grin: wa ik ooit gegeten heb tabarkallah egt bravooooo vette groetjes van je grootste FAN x
_





_
Gast  22 apr 2011 16:47
mmmmmmmm dat heeft me nu eens egt gesmaakt bedankt AMBER

Amber  
22 apr 2011 22:12
Dank jullie wel voor jullie reacties en ik ben blij dat jullie het lekker vonden.
Hebben jullie ook gezien dat alle recepten nu veel gemakkelijker te vinden zijn?
Kijk in de kolom hier links bij "Categorieën Overzicht"
Heel veel plezier met alle recepten gewenst; je kunt ze uitprinten of favoriet zetten op je computer.

allemaal groetjes van
AMBER

_





_
Gast  18 mei 2011 15:53
het zijn heeeeeeel lekker bonbons voor al3eid. heerlijk bedankt voor deze site
beslama ou allah a3awnak

Amber  
19 mei 2011 21:39
Graag gedaan en veel plezier met alle recepten....

groetjes,
AMBER

_





_
Gast  14 aug 2011 16:08
Hooi Amber,
ik ben sabrina:d
ik ben 13 jaar dus wil ik graag leren beginnen met koken
maar hoelang moeten die balletjes in de koelkast?
en heb je ook recepten van cakes?die ook makkelijk te maken zijn?
xxSabrinaa(K)

Amber  
15 aug 2011 12:34
Hallo Sabrina,

Toch eerst even goed het recept lezen en dan ook nog alle reacties daaronder; daar lees je precies hoeveel minuten alles in de koelkast moet; minstems dertig mimuten dus.....
Als je cakes zoekt; die staan ook hier op mijn weblog; kijk in de linkerkolom (
_





_
Gast  25 aug 2011 12:19
ze zijn zeer lekker ik ga ze vandaag maken voor de suikerfeest. hopen dat ze even profesioneel uitkomen. ale beslama

Gast  07 nov 2011 08:30
ziet er heerlijk ui...ga ik zeker maken...mmmmmmmmmmmmm :grin: :grin:
_





_
Gast  07 nov 2011 08:31
Heerlijijkk

Gast  29 nov 2011 14:30
zijn heel erg onder de indruk van de marokkaanse keuken en we hebben water in de mond hahahaa
xoxox
_





_
Gast  03 feb 2012 22:46
Ziet er lekker uit. Zou je misschien ook in plaats van pindakaas iets anders kunnen gebruiken? Ik lees het graag van u.

Amber  
04 feb 2012 22:53
Tja, ze heten PINDA-chocoladeballen, dussss......
Je zou evt. ook 500 gram gemalen noten of amandelen kunnen gebruiken i.p.v. de pindakaas, maar dan moet je ze ook een andere naam geven.....
_





_
Gast  05 aug 2012 16:23
Ik heb een vraagje Ik heb geenn kellogs thuis kan ik ook gewone cornflakes gebruiken?Heb geen zin om naar de supermarkt te gaan

Groeten Nezha

Amber  
07 aug 2012 22:11
Maakt niks uit hoor Nezha; je kunt de cornflakes gebruiken die je in huis hebt.
Kellogs is alleen maar een merknaam, maar elke (goedkope) soort cornflakes mag natuurlijk ook.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  14 aug 2012 00:06
mmmm het water loopt in mij mond :grin:

Gast  14 aug 2012 19:29
dat is egt lekker ik nog meer makken mmmmmmmmmmm :grin:

_





_
Gast  14 aug 2012 19:37
zit er lekker uit ik ga ze voor suikerfeest maken

Gast  15 aug 2012 09:07
Hai Amber,

Zou het kunnen om fijngemalen notenmuskaat hier bij te doen? Of is het net iets teveel explosie noten wat je krijgt?

Groetjes
_





_
Amber  
15 aug 2012 12:41
Lijkt mij persoonlijk niet zo lekker,maar als je het zelf wilt uitproberen, ga dan gerust je gang......

Gast  15 aug 2012 15:49
hoi

Mijn vraag is mss onlogisch maar moet de mengsel gemixt worden of gewoon manueel verricht worden?
_





_
Amber  
16 aug 2012 12:02
Het beste vermeng je alles met een lepel of met de hand.
Als je het in een keukenmachine zou doen wordt het mengsel te glad en het is de bedoeling dat het nog een beetje grof blijft.

Gast  25 okt 2012 16:32
hoi
ik heb chocolade gekocht maar dat smelt niet echt goed
kan ik ook gewoon chocopasta gebruiken???

groetjes fatima
_





_
Amber  
25 okt 2012 20:45
Nee, je moet echte chocolade gebruiken en die smelten in de magnetron of
in een schaal bovenop een pan met kokend water en dan smelt-ie echt wel.